Her er regnestykket: Sådan vil regeringens eksperter spare milliarder på jobcentrene

En afskaffelse af ressourceforløb og en ny spareaftale med kommunerne skal frigøre mere end én ud af tre milliarder kroner, når regeringens eksperter skal slanke landets jobcentre. Se alle spareforslagene her.

Ud af godt 50 anbefalinger fra regeringens ekspertudvalg for fremtidens beskæftigelsesindsats vil de 16 bidrage til at skære tre milliarder kroner af udgifterne til den danske beskæftigelsesindsats.<br>
Ud af godt 50 anbefalinger fra regeringens ekspertudvalg for fremtidens beskæftigelsesindsats vil de 16 bidrage til at skære tre milliarder kroner af udgifterne til den danske beskæftigelsesindsats.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En tilbagerulning af centrale dele af Mette Frederiksens (S) reform af førtidspension og fleksjob fra hendes tid som beskæftigelsesminister i 2012 skal sikre besparelser for tæt på én milliard kroner.

I hvert fald hvis det står til den ekspertgruppe, som regeringen har haft nedsat til at gentænke den danske beskæftigelsesindsats og skære tre milliarder kroner af kommunernes samlede udgifter på godt 11 milliarder kroner.

Mere konkret står en afskaffelse af ressourceforløbene til udsatte ledige til at være det enkeltstående greb, der giver det største bidrag til de samlede besparelser.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024