Ny lov bremser både falske ægteskaber og ø-kommuners boomende bryllupsturisme

EVALUERING: Bryllupsturismen på Langeland og Ærø har fået en mavepuster, til gengæld er Danmark ifølge ny evaluering ikke længere en oplagt destination for udenlandske proformaægteskaber. Borgmester vil have nye regler, men minister afviser.

Ærø Kommuner har fået mere end halveret antallet af årlige vielser af udenlandske par, men kan stadig tælle vielserne i tusinder. (Arkiv)
Ærø Kommuner har fået mere end halveret antallet af årlige vielser af udenlandske par, men kan stadig tælle vielserne i tusinder. (Arkiv)Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Operationen lykkedes, men patienten døde undervejs. Den nye lov har hjulpet til med at stoppe proformaægteskaberne, men den har stort set frataget os retten til at have den her bryllupsturisme.

Ole Wej Petersen (S)
Borgmester i Ærø Kommune

Fra at have brug for flere hyldemeter kan Fyns Politi i dag nøjes med enkelte ringbind, når der skal holdes styr på nye sager om mistænkelige vielser af udenlandske par i området.

For få år siden modtog politiet på Fyn 200 – 300 anmeldelser årligt om udenlandske par, der kom til Danmark for at blive gift, men hvor motivationen snarer end kærlighed synes at være et ønske om at udnytte en liberal dansk lovgivning.

I 2019 modtog politikredsen blot 19 anmeldelser.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00