Overblik: Ny politisk sæson fyldt med kommunalt kernestof

SÆSONSTART: Velfærd og indretningen af den offentlige sektor står højt på den politiske dagsorden frem mod det kommende valg. Og så skal en af det seneste årtis mest omdiskuterede styringslove revideres.

Kampen om statsministerposten sætter dagsordenen den kommende politiske sæson. Og det handler i den grad om sundhed, velfærd og indretningen af den offentlige sektor.
Kampen om statsministerposten sætter dagsordenen den kommende politiske sæson. Og det handler i den grad om sundhed, velfærd og indretningen af den offentlige sektor.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeSøren Elkrog Friis

Sidste år på denne tid var det valget til de kommunale bestyrelser, der stod højt på den politiske dagsorden såvel lokalt som på Christiansborg.

Nu er det udsigten til et kommende folketingsvalg, der sætter rammerne for en stor del af den politiske debat og prioritering, som foregår i Folketinget og på Slotsholmens ministerkontorer.

Og der er optakt til, at en række velfærdspolitiske dagsordener med stor betydning for ikke mindst kommunerne står til at få en central placering i den forestående politiske sæson.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00