svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelsen af 16/5-22 fra Helle Ekdahl

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 21
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 16. maj 2022 fra Helle Ekdahl, jf. L 192 bilag 9.

Svar fra onsdag den 25. maj 2022
”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 16. maj 2022 fra Helle Ekdahl, jf. L 192 bilag 9.” Svar:

Regeringen vil fremsætte ændringsforslag til lovforslaget om vederlagsfri tandpleje til 18-21-årige, der giver kommunerne mulighed for at indgå aftale med privatpraktiserende tandplejere om, at disse kan varetage dele af børne- og ungdomstandplejen.

Forslaget har bl.a. til formål at sikre fleksibilitet i tilrettelæggelsen af opgaverne i forbindelse med udvidelsen af børne- og ungdomstandplejen. Derudover forslås det, at børn og unge får mulighed for at vælge en privatpraktiserende tandplejer via fritvalgsordningen. Det kan dels være med til give børn og unge større valgfrihed inden for ordningen, og dels sikre, at privatpraktiserende tandplejere har mulighed for at udbyde deres ydelser i børne- og ungdomstandplejen.

For børn og unge, som benytter fritvalgsordningen, vil valget af privat praksis gælde for det samlede tandplejetilbud, selvom den praktiserende tandplejer har et afgrænset virksomhedsområde. Det betyder, at børn og unge, som har valgt en privatpraktiserende tandplejer, i visse tilfælde vil skulle konsultere en praktiserende tandlæge for behandling. De nærmere rammer for valget om at modtage børne- og ungdomstandpleje hos privatpraktiserende tandplejer og tandlæge efter eget valg vil blive fastsat i ’Bekendtgørelse om tandpleje’.

Sundhedsstyrelsen vil derudover opdatere vejledningen om den kommunale tandpleje, bl.a. i forhold til reglerne for frit valg af tandpleje samt ansvarsfordelingen i relation til fritvalgsordningerne.
0:000:00