svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelsen af 28/5-22 fra Helle Ekdahl

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 23
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 28. maj 2022 fra Helle Ekdahl, jf. L 192 bilag 11.

Svar fra onsdag den 1. juni 2022
”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 28. maj 2022 fra Helle Ekdahl, jf. L 192 - bilag 11.” Svar:

Sundhedsministeriet har sendt udkast til en række ændringer af bekendtgørelser om tandpleje mv. i offentlig høring fra den 13. april 2022 til 16. maj 2022. Disse udkast til ændringer af bekendtgørelserne har i forlængelse af L 192 til formål at udmønte finanslovsaftalen for 2022 om gratis tandpleje til unge 18-21-årige, som regeringen indgik den 6. december 2021 med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

Regeringen har, efter at bekendtgørelserne blev sendt i høring, fremsat et ændringsforslag til L 192, som gør det muligt for kommunerne at indgå aftale med privatpraktiserende tandplejere om, at disse kan varetage dele af børne- og ungdomstandplejen.

Med ændringsforslaget bliver det ligeledes muligt for børn og unge at vælge en privatpraktiserende tandplejer via fritvalgsordningen.

Det fremsatte ændringsforslag skal afspejles i ændringerne af bekendtgørelserne. De nærmere rammer for valget om at modtage børne- og ungdomstandpleje hos privatpraktiserende tandplejer og tandlæge efter eget valg vil fx blive fastsat i ’Bekendtgørelse om tandpleje’.

Som led i affattelsen af bekendtgørelserne vil ministeriet inddrage de parter, der har en særlig interesse i ændringerne, som ændringsforslaget afføder. Der vil være tale om en kort proces af hensyn til tidsplanen for udstedelsen.
0:000:00