Kurser

Bestyrelsesarbejde i interesseorganisationer

Skab værdi i bestyrelsesarbejdet!

Du er valgt ind i bestyrelsen, fordi du har et engagement og nogle kompetencer. Men hvordan bringer du dem bedst i spil, hvilke krav kan du stille og hvilke opgaver bør du overlade organisationens ledelse?

Om kurset


LokationNy Kongensgade 10, 1472 København K

Opstartsdatoer
Efterår 202412. november 2024
Ledige pladser
Forår 202518. marts 2025
Ledige pladser

Sidder du i – eller har ansvar for – en bestyrelse for en interesseorganisation, er dit ansvar meget mere og andet end den økonomiske bundlinje.

Som bestyrelsesmedlem skal du varetage medlemmernes interesser. Men hvordan gør du det bedst, hvad er din rolle, og hvordan sikrer I et godt og effektivt samarbejde i bestyrelsen og med den daglige ledelse?
For at bidrage til et godt og effektivt bestyrelsesarbejde skal I agere i et rum, hvor der både er regler i form af fx vedtægter og en lang række anbefalinger for godt bestyrelsesarbejde samt ikke mindst erfaringer for, hvordan man samarbejder i bestyrelsen og med den daglige ledelse.
Alt dette bliver behandlet på Altinget og Rud Pedersens uddannelse 'Bestyrelsesarbejde i interesseorganisationer', der over tre hele kursusdage klæder dig bedre på til bestyrelsesarbejde.

Dit udbytte:

Vi tilbyder en uddannelse, som giver viden og redskaber til at blive bedre og mere effektive bestyrelsesmedlemmer, der er skarpe på samarbejdet mellem bestyrelsen, den daglig ledelse og medlemmerne. Vi sætter fokus på hvordan bestyrelsen kan udvikle og fremtidssikre foreningens mål og indflydelse.

Når du har gennemført uddannelsen:

  • Ved du præcist, hvordan og hvornår du bedst kan bidrage som bestyrelsesmedlem.
  • Du kan tilrettelægge bestyrelses- og udvalgsarbejde optimalt i forhold til organisationens formål, og afstemme forventninger samt stille de rette krav.
  • Du navigerer sikkert i de politiske processer og kommunikere effektivt samt indgå strategiske alliancer.
  • Du bidrager aktivt til den strategiske udvikling af organisationen fra et bestyrelsesperspektiv.

Med denne viden vil du være klar til at spille en nøglerolle i organisationens succes og fremtid.

Det siger andre...

Enormt velformidlet, meget nærvær og god inddragelse med eksempler og brede cases. Meget tilfreds!
Maria Kristiansen Professor ved KU, Næstformand i EGV Fonden

Godt med indsigt fra både bestyrelse og sekretariatet
Marianne Bockhoff Afdelingschef, Tandlægeforeningen

Kursusleder

Jens KlarskovSeniorrådgiver, Rud Pedersen, formand for Specialisterne

Jens har mere end 30 års erfaring med international, national og regional erhvervspolitik - samt betjening af organisationsbestyrelser. Inden Jens blev ansat som seniorrådgiver hos Rud Pedersen, var han i perioden 2008 til 2018 administrerende direktør for Dansk Erhverv. Før det var Jens direktør for Dansk Byggeri og Danske Anlægsgartnermestre.

Gitte BengtssonHead of RP People (rekruttering og bestyrelsesuddannelser), seniorrådgiver, Rud Pedersen, bestyrelsesmedlem, DUOS A/S og Haveselskabet

Gitte har mere end 30 års erfaring som leder og direktør i organisationsverdenen. Gitte har haft ansvar for politiske områder som uddannelsespolitik og vilkår for mindre virksomheder. Endvidere har hun været HR-udviklingschef og chef for DI’s regionalforeninger

Underviser

Charlotte B. JepsenLedende partner, CIP Fonden

Charlotte B. Jepsen er ledende partner i CIP fonden og har ledelseserfaring fra både direktioner og bestyrelser, senest som adm. direktør for FSR – danske revisorer. Charlotte har arbejdet med de store samfundsdagsordener i krydsfeltet mellem det politiske og kommercielle med fokus på relationsopbygning, dialog og resultater. Samtidig har hun erfaring fra det politiske system fra Christiansborg og Slotsholmen. Charlotte har arbejdet bredt med bæredygtighedsdagsordenen med fokus på klima og NetZero, regulering, rapportering og verificering af ESG-data

Thomas Aarestrup JepsenDirektør, VE-produktion, Public affairs og kommunikation, Green Power Denmark

Thomas Aarestrup Jepsen er Direktør for VE-produktion, PA og kommunikation i brancheorganisationen Green Power Denmark. Thomas har bred erfaring indenfor bade energi og public-affairs via tidligere ansættelser, der b.la. tæller administrerende direktør I Dansk Solkraft, public-affairs direktør I Rud Pedersen og kommunikationschef for Philip Morris International.

Program

Undervisningsforløbet består af tre moduler. Her vil der veksles mellem oplæg, små træningsøvelser, dialog i plenum og individuelle opgaver, så deltagerne undervejs arbejder med de redskaber og metoder, der præsenteres. 

 

 

1. Modul Forstå bestyrelsens rolle og vær et værdifuldt bestyrelsesmedlem
12. november 2024 kl. 09.30 - 16.30

Målet med første modul er at gøre dig skarp på, hvordan du bedst kan gøre din indflydelse gældende, og hvordan du bedst spiller din viden og dine kompetencer ind. Det gøres blandt andet ved at drøfte styrker og svagheder ved forskellige organisationsformer.

Herefter fokuseres på de mere formelle dele af bestyrelsesarbejdet, herunder emner som

  • Opgavefordeling mellem organer som repræsentantskab, generalforsamling, bestyrelse, forretningsudvalg, formandskab og direktion
  • Nedsættelse og brug af udvalg
  • Roller og opgaver for bestyrelsesmedlemmer indsat af organisationen i eksterne udvalg og bestyrelser
  • Hvem deltager på bestyrelsesmøderne, herunder gæster udefra
  • Bestyrelsens ”egen tid”
  • Succession i bestyrelse og direktion


Målet er også at få drøftet, hvordan bestyrelsen og direktion bedst muligt får hinanden til at fremme organisationens interesser, hvordan bestyrelsesmedlemmerne engageres, og hvordan samarbejdet og arbejdsdelingen mellem formandskab og direktion foregår.

2. ModulNå foreningens mål gennem politisk interessevaretagelse, prioritering og kommunikation
13. november 2024 kl. 09.30 - 16.30

Dette modul fokuserer på en af organisationens vigtigste opgaver: at sikre medlemmernes politiske indflydelse internationalt, nationalt, regionalt og lokalt. Oftest er det formand og/eller direktion, der tegner organisationen, men bestyrelsen har en vigtig rolle i de overvejelser, der danner fundamentet for organisationens politiske aktiviteter.

I modulet vil vi beskæftige os med emner som

·       Fastlæggelse af organisationens vigtigste politiske interesser

·       Lobbyistens klassiske værktøjer/strategier

·       Brug af analyser, data og interessentanalyser

·       Brug af samarbejdspartnere og alliancer

·       Bestyrelsens rolle i interessevaretagelsen: inspiration, kritik, udvikling af organisationens politik, levering af cases

·       Brug af såvel understøttende kommunikation som ikke-kommunikation

3. ModulStrategiudvikling og strategiopfølgning i organisationer
19. november 2024 kl. 09.30 - 16.30

Det vigtigste – og måske sværeste – for en bestyrelse er at sætte nye mål, udarbejde nye strategier, følge op og evaluere disse. Det er ofte meget lettere at vurdere drift, økonomi og konkrete sager på bestyrelsesmøderne.

Der fokuseres på bestyrelsens rolle i tilrettelæggelse og gennemførelse af strategiprocesser, herunder behovet for analyser og medlemsinvolvering, samt den løbende opfølgning og justering.

Et andet centralt område er, hvorledes bestyrelsen sikrer et godt internt samarbejde og ikke mindst har fokus på hvorledes bestyrelsens samarbejde og samarbejde med den daglige ledelse løbende kan forbedres blandt andet gennem brug af bestyrelsesevalueringer.

Tilmelding

Pris pr. person.
19.995 kr. ekskl. moms
Vi kontakter dig inden for 2-3 hverdage.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024