Live arrangementer

Leverer danske virksomheder på Parisaftalen?

Debatten er arrangeret af Global Compact Network Denmark. 

Det er muligt at deltage både fysisk og digitalt. Du kan følge debatten fra Verdensmålsugens forside.

 

Om eventet


LokationAltinget & Mandag Morgen, Ny Kongensgade 9, 1472 København K

Leverer danske virksomheder på Parisaftalen? Det bliver vi klogere på denne morgen, når UN Global Compact Network Denmark udgiver årets statusrapport for Science Based Targets initiative (SBTi) i Danmark. SBTi er et non-profit initiativ, hvor virksomheder kan fastsætte og få valideret klimamål, der stemmer overens med klimavidenskaben og bidrager til opnåelsen af FN's Parisaftale. I 2022 var øjebliksbilledet positivt med et stødt stigende antal tilsluttede virksomheder - spørgsmålet er om det gentager sig i år.

På scenen til at debattere rapporten vil man finde Anne Højer Simonsen, vicedirektør i DI, Anders Bjørn, adjunkt hos DTU Sustain og medlem af SBTi’s Technical Council, samt Troels Børrild, chef for ansvarlige investeringer i AkademikerPension.

I debatten vil der bl.a. blive diskuteret i hvilken grad virksomhederne står til ansvar for deres klimamål i dag, hvad investorerne kan bruge virksomheders SBTi-tilslutning til og hvad fremtiden byder for de virksomheder der har sat et årstal på, hvornår de skal opnå netto-nul udledninger.

Deltagere:

  • Anne Højer Simonsen, vicedirektør, Dansk Industri
  • Anders Bjørn, adjunkt hos DTU Sustain og medlem af SBTi's Technical Council
  • Troels Børrild, chef for ansvarlige investeringer, AkademikerPension

Moderator:

  • Joachim Marc Christensen, Head of Programmes, UN Global Compact Network Denmark

 

Debatten efterfølges af en refleksionssamtale mellem Sara Krüger Falk, direktør, UN Global Compact Network Denmark & forperson, 2030-Panelet og Marianne Bigum, formand, Folketingets 2030-netværk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00