Live arrangementer

Verdensmål i det nære - Verdensmålsprisen

Debatten er arrangeret af 2030-panelet.
Det er muligt at deltage både fysisk og digitalt. Du kan følge debatten fra Verdensmålsugens forside.

Om eventet


LokationLandstingssalen på Christiansborg

Verdensmålene kan kun realiseres, hvis vi løfter i flok både i det lokale og på det nationalpolitiske niveau. Verdensmålsprisen fejrer hvert år de mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for at sætte skub i Verdensmålene. Hædersprisen er sat i verden af 2030-panelet, der er et uafhængigt panel, der rådgiver Folketingets tværpolitiske netværk for Verdensmålene – 2030-Netværket. I Landstingssalen på Christiansborg hylder vi derfor tre ildsjæle, der kæmper for Verdensmålene i det nære, og som inspirerer os til at bevare håbet og gejsten til at arbejde videre.

Nominerede til Verdensmålsprisen:

  • Cathrine Berendt, Kvinde kend din Statistik
  • Martin Sejersen, Lærlinge for Bæredygtighed
  • Thomas Sture Rasmussen, DB2030
     

I en række kommuner er Verdensmålene blevet så forankret i organisationen, at alle medarbejdere kender dem og arbejder efter dem. Kommuner såsom Gladsaxe Kommune, Furesø Kommune og Københavns Kommune har vedtaget en række planer og strategier, der alle bidrager til bæredygtig udvikling. Kommunerne og deres borgmestre arbejder således aktivt og engageret med implementeringen af Verdensmålene og arbejder målrettet med lokale initiativer. Ifm. uddelingen af Verdensmålsprisen vil vi derfor drøfte spørgsmålene "Hvordan skaber vi de bedste rammer og forudsætninger for at arbejde med verdensmålene lokalt?" og "Hvilke barrierer møder de lokale ildsjæle på det kommunale- og nationale politiske niveau i arbejdet med Verdensmålene?". 

2030-panelet og Verdens Bedste Nyheder opfordrer på denne baggrund til vidensdeling og sparring mellem politiske niveauer i en debat mellem lokale borgmestre, 2030-netværket og de nominerede med fokus på lokale initiativer.

Deltagere:

  • Trine Græse, borgmester, Gladsaxe Kommune
  • Ole Bondo Christensen, borgmester, Furesø Kommune
  • Birgitte Vind, næstformand, Folketingets 2030-netværk

Moderator:

  • Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør, Verdens Bedste Nyheder
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00