Varberg advarer: Politikerne svigter danskernes historieinteresse

ARKÆOLOGEN: Efter mere end ti år på Moesgaard Museum rykkede Jeanette Varberg 1. februar til Nationalmuseet, hvor hun er blevet ansat som ny museumsinspektør. “Når man har noget viden, har man pligt til at bringe den i spil,” siger hun.

Jeanette Varberg har forladt Moesgaard Museum og tiltrådte 1. februar som museumsinspektør på Nationalmuseet. I den forbindelse har Altinget: magasin talt med Varberg, der blandt andet fortæller om sin karriere, videnskabsformidling og de udfordringer, museumsverdenen står over for i de kommende år. 

"Min interesse for arkæologi blev vakt allerede, da jeg var helt ung. Som femårig læste jeg en bog, der hedder Eventyret lever stadig, og den var som en intellektuel mavepuster for mig. Siden da vidste jeg, at jeg ville være arkæolog, og i 1998 blev jeg optaget på arkæologi på Aarhus Universitet.

Da jeg var færdig med mit speciale, passede det lige med, at Moesgaard havde brug for en ung arkæolog, der kunne sit stof og var god til at formidle. Nogle gange arbejder tilfældighederne for én, og så blev jeg jo egentlig bare hængende på Moesgaard, i hvad der endte med at blive mere end et årti.

Login