AU forlænger med rektor og Connie Hedegaard

Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, og bestyrelsesformand Connie Hedegaard får forlænget deres kontrakter frem til 2022.

Connie Hedegaard
Connie Hedegaard (59) Formand, Concito & KR Foundation, bestyrelsesformand, Aarhus Universitet, bestyrelsesformand, Berlingske Media, fhv. minister & MF (K), fhv. EU-kommissær
Brian Bech Nielsen
Brian Bech Nielsen (62) Rektor, Aarhus Universitet

Bestyrelsen for Aarhus Universitet har på et møde valgt at forlænge rektor Brian Bech Nielsens kontrakt frem til 2022. Hans nuværende kontrakt udløber 5. august næste år, men rektoren kan nu fortsætte i yderligere tre år. 

Det samme kan Connie Hedegaard, der siden sidste år har siddet som formand for bestyrelsen på Aarhus Universitet. Det oplyser Aarhus Universitet på deres hjemmeside.

Connie Hedegaard har været menigt medlem af bestyrelsen siden 2014, og den genvalgte rektor Brian Bech Nielsen har ligeledes siddet på sin post i flere år.

Han har været rektor siden 2013 og var før det dekan for Science & Technology og er tidligere leder for Institut for Fysik og Astronomi på AU. Rektoren er uddannet cand.scient. og ph.d. i fysik.

Minister godkender Hedegaard 
Forlængelsen af Connie Hedegaard er godkendt af uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der som følge af en politisk aftale fra april sidste år har større indflydelse på, hvilke eksterne medlemmer der får sæde i universitetsbestyrelserne. 

Connie Hedegaard er ud over sin post i bestyrelsen på AU også bestyrelsesformand for Berlingske Media. Dertil er hun formand for bestyrelsen i Concito.

Tidligere har hun været klimakommissær i EU og klima- og energiminister i Danmark. Hun er uddannet cand.mag. i historie og litteraturvidenskab. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal