Fogh modtager britisk diplomat-orden

Anders Fogh Rasmussen er tildelt Knight Commander of Saint Michael and Saint George-ordenen for sin indsats som NATO-generalsekretær.

Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen (66) Formand, stifter, Rasmussen Global, fhv. generalsekretær, NATO, fhv. statsminister (V), partiformand & MF

Forhenværende statsminister og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen (V) kan fremover tilføje et ”Sir” foran fornavnet.

Han er nemlig netop blevet tildelt titlen af Knight Commander i den britiske Skt. Mikaels og Skt. Georgs orden, der uddeles til belønning af diplomatiske fortjenester og fremme af britiske interesser i udlandet.  

Det oplyser det britiske udenrigsministerium i en pressemeddelelse, hvor det uddybes, at ordenen gives for Foghs indsats som generalsekretær for NATO i perioden 2009-2015.

Her fremhæves særligt håndteringen af Ukraine-krisen og moderniseringen af forsvarsalliancen:

”Alliancen har stået overfor betydelige og komplekse sikkerhedsmæssige udfordringer i denne periode, der spænder fra beslutningen om kursen for NATOs bidrag til et mere stabilt og sikkert Afghanistan, og videre til reaktionen på den trussel, Ruslands handlinger i Ukraine har udgjort.”

Det lyder endvidere:

”Hans indsats indbefattede en modernisering af NATO for at sikre, at alliancen kom i form til at møde det 21. århundredes trusler, herunder cyber- og hybridkrig.”

stevnhoved@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv by og bolig gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement