Ishøjs kommunaldirektør skal også stå i spidsen for forsyningsvirksomhed

Kåre Svarre Jakobsen, der er kommunaldirektør i Ishøj Kommune, skal også være administrerende direktør i forsyningsvirksomheden HMN Naturgas. Det afføder kritik fra flere partier.

Kåre Svarre Jakobsen
Kåre Svarre Jakobsen (49) Kommunaldirektør, Ishøj Kommune, fhv. kontorchef, Miljø- og Fødevareministeriet
Ole Bjørstorp
Ole Bjørstorp (74) Borgmester (S), Ishøj Kommune, formand, Rådet for Sikker Trafik

Ved siden af sit job som kommunaldirektør i Ishøj Kommune skal Kåre Svarre Jakobsen stå i spidsen for forsyningsvirksomheden HMN Naturgas.

Og det huer ikke partierne Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, som på et byrådsmøde i Ishøj har udtrykt skarp kritik over for dobbeltrollen.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

"Jeg kan ikke tilslutte mig, at Kåre (Svarre Jakobsen, red.) skal bijobbe. Kommunaldirektørens rolle kræver til stadighed, at han har fuld koncentration omkring Ishøj. Vi mener, at man bør ansætte ekstern direktør i HMN," lød det blandt andet fra Venstres Lennart Hartmann Nielsen på byrådsmødet.

Kåre Svarre Jakobsen afløser Susanne Juhl, som i november fratrådte direktørstillingen.

Fritidsstilling som direktør
Stillingen som administrerende direktør i HMN Naturgas kræver 2,5 timers af kommunaldirektørens  ugentlige arbejdstid, og jobbet består i at lede afviklingen af selskabet, som netop Ishøj Kommune har fået ansvaret for.

Borgmester Ole Bjørstorp (S) er bestyrelsesformand for selskabet, og ifølge sagsfremstillingen er det det mest nærliggende, at kommunaldirektøren så skal have rollen som administrerende direktør. Også selvom stillingen har været slået op, og andre ansøgere er blevet vurderet.

Borgmesterens parti i Ishøj Kommune, Socialdemokratiet, sammenligner direktørstillingen med en fritidsstilling som fodboldtræner, og byrådsmedlemmet Kasper Bjering (S) ser ikke nævneværdige problemer.

"Det er ret normalt, og det afgørende for os er, at kommunaldirektøren passer sit job i Ishøj Kommune. Det har jeg tillid til, at han godt kan styre. Det er to adskilte funktioner. Det er et selskab, som skal afvikles, og her er borgmesteren bestyrelsesformand. Jeg har lidt svært ved at se de store anker ved det her."

Uagtet kritikken vedtog et flertal i byrådet, at kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen kunne påtage sig jobbet i HMN Naturgas.

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal