Niko Grünfeld er fra dags dato løsgænger i Københavns Borgerrepræsentation. Det fremgår tydeligt af et debatindlæg, den tidligere kultur- og fritidsborgmester har fået bragt i Politiken.

"Hvad der længe har været kendt internt i partiet og i journalistiske kredse er nu tydeligt for enhver. Partiets sjæl er ædt op indefra," skriver Niko Grünfeld i indlægget.

Niko Grünfeld lægger i sin afskedshilsen vægt på den håndtering, der har været af en portrætartikel om Josephine Fock i Information. I artiklen kritiserer flere kilder Josephine Focks ledelsesstil og fortæller, hvordan hun tidligere har "rusket i frivillige og gjort folk bange".

"Min egen sandhed er den, at jeg hverken vil repræsentere det, den nuværende politiske leder i mine øjne står for, eller de aktive dele af baglandet, der har beklikket de udsagn, der i Dagbladet Information er fremført. Det sidstnævnte er simpelthen uanstændigt, og for mig vidner det om, hvor fortabt Alternativet er," skriver Niko Grünfeld i debatindlægget.

Han uddyber, at rammerne i Alternativet har været alt for uklare, og at der er blevet tilladt alt for meget i partiet og i baglandet. Alternativet er blevet til "kaos", udtrykker han.

Niko Grünfeld blev valgt som kultur- og fritidsborgmester i København ved kommunalvalget i 2017. 11 måneder senere valgte han dog at stoppe som borgmester efter flere historier om forkerte cv-oplysninger.

Omtalte personer

Niko Grünfeld

Stifter af Frie Grønne, Rådsleder Frie Grønne Råd, Gruppeformand og medlem af Borgerrepræsentation, Frie Grønne, Københavns Kommune
hd i organisation og ledelse (Handelshøjskolen i Aarhus)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser