Netværk

Børn og unge

I Altingets børn- og ungepolitiske netværk beskæftiger vi os med den politik, de udfordringer og de aktuelle emner, der findes på tværs af børn og ungeområdet. Vi gør det med det formål at bidrage til udvikling og fornyelse af de indsatser og beslutninger, der tages på området, når vi samler aktører fra den offentlige sektor, civilsamfundet og den private sektor til en åben debat i et lukket og fortroligt rum. 

Til hvert møde sætter vi et særligt tema for dagen og inviterer en oplægsholder, som vil være med til at danne udgangspunktet for de diskussioner og det arbejde, vi lægger op til med netværket. 

Næste møde

NetværksmødeDøgnmøde 2024: Hvor står vi nu? Et år efter ny folkeskolereform
3. september 2024
Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Tema og oplægsholder oplyses snarest.

Om netværket

Til hvert møde inviterer vi interessante aktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med deres syn på en relevant problemstilling eller dele deres egne erfaringer for at lægge op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Der er et deltagergebyr på kr. 24.995,- ekskl. moms per person for 1 sæson (5 møder) – inkl. forplejning og indlogering til vores årlige døgnmøde.

Mødeleder

Pia AllerslevSelvstændig rådgiver, formand for CP Danmark og Fonden Cph Stage, bestyrelsesmedlem, DGI, medejer, SimpleDK

Netværkets faste mødeleder er Pia Allerslev. Pia har et indgående kendskab til børn- og ungeområdet og politiske beslutningsprocesser fra sin tid i Københavns Borgerrepræsentation, først som Kultur- og Fritidsborgmester og senere Børne- og Ungdomsborgmester. Pia er uddannet folkeskolelærer og bestrider i dag en række bestyrelsesposter hos bl.a. GirlTalk, Skolen v. Sorte Hest, MentorDanmark og Hellebro, som giver hende værdifulde indsigter om, hvordan der tænkes og arbejdes strategisk i både organisationer og virksomheder. Pia vil stå i spidsen for at facilitere samarbejder og diskussioner på tværs af gruppens medlemmer, der kan omsættes og bruges i dit daglige professionelle virke.  

Program

NetværksmødeDøgnmøde 2024: Hvor står vi nu? Et år efter ny folkeskolereform
3. september 2024
Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Tema og oplægsholder oplyses snarest.

NetværksmødeNetværksmøde: Hvordan gør vi folkeskolens mere praktisk orienteret?
9. oktober 2024

At gøre folkeskolen mere praktisk orienteret kræver en helhedsorienteret tilgang og samarbejde på tværs af interessenter, herunder undervisere, elever, forældre og uddannelsesmyndigheder. Regeringen ønsker at skabe større praktisk orientering i folkeskolen, men hvordan vil det tage sig ud i praksis? 

Der bliver blandt andet brug for mere innovative undervisningsmetoder, hvor projektbaseret læring, problemorienteret undervisning og eksperimenter kan blive en større del af klasseværelset. En mere praktisk folkeskole får også brug for partnerskaber med lokale virksomheder og organisationer. Ligeså er der en teknologisk udvikling, der stiller nye muligheder til rådighed, som en mere praktisk orienteret folkeskole bør forholde sig til. 

Mere information følger.  

NetværksmødeNetværksmøde: Kultur i børnehøjde
12. december 2024
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

På dagens møde vil Børn og Unge-netværket mødes med Kultur-netværket, hvor vi vil sætte fokus på, hvilke potentialer og muligheder, der findes for at skabe børnevenlige kultur-tilbud på nye måder. 

NetværksmødeNetværksmøde Børn og Unge
25. februar 2025
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

Yderligere oplysninger følger. 

NetværksmødeNetværksmøde bør
14. maj 2025
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

Yderligere oplysninger følger.

Kontakt

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for deltagelse.
Du kan se vores handelsbetingelser her.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00