Netværk

Organisationsledelse

Uanset formål, historie, kultur, struktur, størrelse, økonomi og digital formåen, så har alle organisationer til fælles at skulle udvikle sig med tiden. Og det kræver ledelse – stærk ledelse!

Næste møde

NetværksmødeSvære dilemmaer i ledelse
24. oktober 2024
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

VI vil på dagens møde drøfte nogle af de svære dilemmaer der unægteligt findes i de fleste organisationer. Der vil blive taget udgangspunk i gruppens konkrete erfaring med dilemmaer og muligheden for at udnytte dem til et handlerum i stedet. 

Om netværket

Forskellen på interesseorganisationers virke – og ikke mindst indflydelse – er lige så stor, som forskellen på, hvad de kæmper for og imod. Alligevel kan disse organisationers ledere, hvad enten det er formænd eller direktører, lære og styrke af hinanden. Mange har de samme samfundsmæssige udfordringer, problemer med gammeldags vedtægter og strukturer, rekruttering af nye bestyrelsesmedlemmer, kontingent og økonomi, politisk gennemslagskraft, presserelationer osv. Der er organisationer, som klart adskiller sig fra andre og er ”firstmovers” på CSR og IT, mens andre har et solidt fundament af rabataftaler til fordel for medlemmerne. Der er organisationer, som har højt profilerede formænd og usynlige sekretariatschefer, og organisationer hvor det er omvendt. Der er organisationer, hvis ledere bliver inviteret til frokost med topministre. Der er organisationer, som betaler dyrt for at være medlem af partiernes såkaldte erhvervsklubber, og der er organisationer, som må kæmpe månedsvis for at få et 20 minutters møde med en ordfører. Men uanset formål, historie, kultur, struktur, størrelse, økonomi og digital formåen, så har alle organisationer til fælles at skulle udvikle sig med tiden. Og det kræver ledelse – stærk ledelse! Det er forskellen på succes eller fiasko.

Til hvert møde inviterer vi interessante aktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med deres syn på en relevant problemstilling eller dele deres egne erfaringer for at lægge op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Målgruppe:
Netværket henvender sig til topchefer, ledere og formænd fra et bredt segment - lige fra erhvervsorganisationer, fagforeninger, brancheforeninger til kommunale institutioner og mange flere.

Pris for deltagelse:
Der er et deltagergebyr på kr. 24.995,- ekskl. moms per person for 1 sæson (5 møder) – inkl. forplejning og indlogering til vores årlige døgnmøde.

Mødeleder

Charlotte Boline JepsenLedende partner, CIP Fonden, formand i fonden, Capital 4 Impact Foundation

Charlotte Jepsen er netværkets faste mødeleder. Med lang erfaring i organisationsverdenen – erhvervsorganisationer, politiske partier og NGO'er – og senest som FSR – danske revisorers administrerende direktør gennem 13 år - bidrager Charlotte med stor indsigt i de problemstillinger, som er fælles for medlemsorganisationer. Charlotte besidder i dag en række bestyrelsesposter og trækker også på sin viden og erfaring derfra.

Program

NetværksmødeSvære dilemmaer i ledelse
24. oktober 2024
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

VI vil på dagens møde drøfte nogle af de svære dilemmaer der unægteligt findes i de fleste organisationer. Der vil blive taget udgangspunk i gruppens konkrete erfaring med dilemmaer og muligheden for at udnytte dem til et handlerum i stedet. 

NetværksmødeAI i ledelsen og bestyrelsen
9. december 2024
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K kl. 13.30-16.30

Kunstig intelligens er blevet en del af vores hverdag og bliver hyppigere anvendt både bevidst og ubevidst i vores arbejde. En nylig undersøgelse blandt organisationer i norden viser er 75% af dem som allerede anvender AI, ikke har en egentlig strategi for bruge af AI i deres organisation. Vi drøfter derfor hvordan ledelsen og bestyrelsen skal tage stilling til den hastige udvikling på området inden for kunstig intelligens. 

NetværksmødeDet civile potentiale?
12. marts 2025
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

Mads Roke Clausen har skrevet bogen: "Det civile potentiale", og vil give os sit bud på hvorfor den offentlige sektor er ikke i stand til at levere den velfærd, som danskerne har ønsker om og behov for.

 

"Velfærdsstaten er primært designet til at løse de problemer, befolkningen havde i industrisamfundet, og ikke er egnet til at afhjælpe de nye sociale problemer som for eksempel ensomhed og mistrivsel."

Mads giver et bud på, hvordan vi kan skabe et bedre og mere omsorgsfuldt velfærdssamfund – og for de samme penge, som vi anvender i dag – ved at involvere frivillige og de civile organisationer. Vi vil derfor drøfte det civile potentiale og drøfte hvordan vi allerede bruger det i vores organisationer. 

Mads Roke Clausen, Direktør, LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud
NetværksmødeNetværksmøde
19. maj 2025
Altinget, Ny Kongensgade 9-10, 1472 København K

Tema følger 

NetværksmødeDøgnmøde på Kragerup Gods
1. september 2025
Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Tema og program følger 

Kontakt

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for deltagelse.
Du kan se vores handelsbetingelser her.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024