Khaders bog trækkes tilbage efter plagiat – resten af oplaget brændes

PLAGIAT: Naser Khader-bog trækkes tilbage efter historie om plagiat. ”Vi trækker bogen tilbage med det samme og brænder, hvad der er tilbage af den,” lyder det fra forlagsredaktør.

Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Cecilie Gormsen

Naser Khaders bog Hjertet Bløder fra 2015 trækkes nu tilbage af forlaget People's Press.

Det skriver Weekendavisen, der samtidig kan fortælle, at det sker på grund af afskrift.

Bogen er skrevet sammen med journalist Stig Matthiesen, og i mindst 11 af bogens i alt 75 små kapitler indeholder længere passager, som efter alt at dømme er skrevet af efter artikler, bøger og opslagsværker, der ikke nævnes med et ord i bogen.

Naser Khader og Stig Matthiesen er dybt uenige om, hvem af dem der har ansvaret for den omfangsrige afskrift. Ifølge Naser Khader havde Stig Matthiesen ansvaret for skriveprocessen, mens Stig Matthiesen mener, at alt i bogen kommer fra Naser Khader selv.

Kreativ direktør hos People’s Press, Jakob Kvist, kan ikke give et svar på, hvem der har ret af de to forfattere, men beklager og er ked af, at forlaget ikke selv opdagede afskriften. Og omfanget er så stort, at der ifølge Jakob Kvist kun er en ting at gøre: Træk bogen tilbage.

”Det er en ren tilståelsessag. Vi er skyldige i uagtsomt intellektuelt tyveri, og det er vi meget kede af. Jeg bøjer mig i støvet for dokumentationen. Vi trækker bogen tilbage med det samme og brænder, hvad der er tilbage af den,” siger Jakob Kvist.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Kvist

Kreativ direktør, journalist, forlægger
journalist (DJH 1991)

Naser Khader

Ejerleder, rejseselskabet Palmyra Rejser, senioranalytiker ved Middle East Forum
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)

0:000:00