Ugen i dansk politik: Venstre holder landsmøde

DET SKER: Venstre holder ordinært landsmøde, den midlertidige grænsekontrol ved den svenske grænse indføres, og folketingspolitikerne skal til en masse møder og samråd på Christiansborg. Altinget bringer her et overblik over ugen i dansk politik.

Uge 46 byder på Venstres ordinære landsmøde i Herning. 

Derudover begynder perioden med den midlertidige grænsekontrol ved den svenske grænse. Og så skal Britta Nielsen igen vidne i retten, når svindelsagen fortsætter i Københavns Byret.

Få overblikket med Altinget.

Mandag:
Ugen i dansk politik starter i Københavns Byret, hvor den store svindelsag, hvor Britta Nielsen er tiltalt for at have stjålet 117 millioner kroner fra de offentlige kasser, fortsætter mandag klokken 09.30.

Nær Tølløse trækker miljøminister Lea Wermelin (S) i gummistøvlerne og besøger vådområdet Tempelkrog Nord. Her skal hun høre mere om jordfordelingen, og hvordan det har skabt ny natur og bedre forhold for blandt andet fugle.

I Bruxelles mødes EU's udenrigsministre til rådsmøde. På dagsordenen er blandt andet situationen omkring Iran og Tyrkiets invasion af det nordlige Syrien.

Tirsdag:
Den midlertidige grænsekontrol ved den svenske grænse vil blive iværksat fra i dag. Der bliver tale om periodisk kontrol et par gange om ugen, og den vil være rettet mod den organiserede kriminalitet.

Den undersøgelseskommission, der skal undersøge en række forhold i den daværende styrelse i Skat, holder høringer. Afhøringerne foretages i Retten på Frederiksberg fra klokken 09.00-15.00.

Tirsdag er der møde i Folketingssalen, hvor der er udvidet spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S). Desuden bliver en række lovforslag behandlet. Desuden er der en forespørgsel til social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) af blandt andre Karina Adsbøl (DF) om hjælp til overvågning af et familiemedlem med indgribende handicap.

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i samråd. Ministeren skal blandt andet redegøre for det politiske og administrative ansvar for forløbet, der har ledt til beregninger af effektiviseringskravene på kvalitetsfondsbyggerierne. 

Onsdag:
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder sit første møde om regeringens klimapartnerskaber med erhvervslivet onsdag klokken 15.00 på Marienborg. 

Cevea og Virkelighedens Velfærd arrangerer i dag Velfærdens Topmøde, hvor det bliver debatteret, hvordan pengene til velfærd skal findes. Konferencen er inddelt i tre temaer. Det første er konsekvenserne, hvis der ikke findes penge til velfærd, det andet er metoderne til at skaffe penge til velfærd, og det tredje er kontakten til politikerne. Jens Joel (S), Pia Olsen Dyhr (SF),Troels Lund Poulsen (V) og René Christensen (DF) deltager.

Torsdag:
I dag er der møde i Folketingssalen, hvor en række lov- og beslutningsforslag bliver behandlet. Det gælder særligt en række forslag om integration. Blandt andet kravet om vellykket integration i sager om familiesammenføring med børn. Desuden skal et borgerforslag om, at afviste asylbørn skal tildeles bedre vilkår i udrejsecentrene, behandles.

Udlændingepolitik er torsdagens helt store tema. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er i dag kaldt i samråd om krav til oplysninger om udlandsophold i forbindelse med dansk statsborgerskab. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvorfor regeringen lemper kravene til oplysninger om udlandsophold, når udlændinge søger om dansk statsborgerskab.

Fredag:
Det er en travl hverdagsuge i Folketingssalen, og fredag klokken 10.00 mødes folketingspolitikerne igen. Her skal der igen behandles forskellige lovforslag. Blandt andet forslag om hovedaktionærers delsalg af aktier i selskaber med flere aktieklasser, beskatning ved nedsættelse af gæld og et beslutningsforslag om en forhøjelse af afgiften på tobak med mere, end hvad regeringen har lagt op til.

Weekenden:
Venstre holder ordinært landsmøde i Herning Kongrescenter. 21. september fik partiet på et ekstraordinært landsmøde ny formand og næstformand, henholdsvis Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg. Det skete, efter formandskabet med Lars Løkke Rasmussen som formand og Kristian Jensen som næstformand trak sig i slutningen af august.

Forrige artikel KL tegner skitse til ny sundhedsreform KL tegner skitse til ny sundhedsreform Næste artikel Danske kampfly forberedes til arktisk indsættelse Danske kampfly forberedes til arktisk indsættelse