Hvem stemmer på Konservative, Liberal Alliance og Alternativet? Kom tættere på deres vælgere

VÆLGERPROFILER: Et parti har flest vælgere i pensionistalderen, et andet parti er mandsdomineret, og så er der et parti, hvor markant andel af dets vælgere er under 30 år. Bliv klogere på Konservatives, Liberal Alliances og Alternativets vælgere.

Lørdag samles partimedlemmer fra Konservative, Liberal Alliance og Alternativet til digitale udgaver af henholdsvis landsråd og landsmøder.

I den anledning har Altinget set nærmere på partiernes vælgerprofiler, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af tal fra Kantar Gallup og Epinion.

Hvis du stemmer konservativt, er du med en vis sandsynlighed over 70 år, gået pension og bor i en ejerbolig.

Både Liberal Alliance og Alternativet får en stor del af deres stemmer fra den unge del af befolkningen. Men der er stadig stor forskel på, hvem fra den unge generation, som partierne tiltrækker.

Hvis du stemmer på Liberal Alliance, er du med ret stor sandsynlighed en mand. Derudover er du formentlig mellem 18 til 24 år, studerende og bor i ejerbolig.

Mens hvis du stemmer på Alternativet bor du derimod formentlig til leje, og du er en kvinde. Du er ligeledes studerende, og så er du under 30 år.

Dyk ned i de tre partiers vælgerprofiler her.

Forrige artikel Støjberg om sin kamp for adskillelser: Jeg udfordrede systemet  Støjberg om sin kamp for adskillelser: Jeg udfordrede systemet  Næste artikel Se og læs Papes landsrådstale her Se og læs Papes landsrådstale her
Konservatives fremgang sker på bekostning af V

Konservatives fremgang sker på bekostning af V

VÆLGERNE VANDRER: Næsten ni ud af ti af Konservatives nye vælgere satte kryds ved Venstre ved sidste folketingsvalg. Det viser en ny analyse af, hvordan vælgerne er vandret siden valget i juni 2019.