Mette Frederiksen skal i debat om pressechefer til februar

FORESPØRGSELSDEBAT: Der er nu sat dato for, hvornår statsminister Mette Frederiksen (S) skal deltage i en forespørgselsdebat om ansættelsen af pressechefer i ministerierne.

Statsminister Mette Frederiksen (S) stiller op til forespørgselsdebat om ansættelsen af pressechefer i ministerierne 21. februar.

Det bekræfter Folketingets Lovsekretariat.

Ansættelserne er blevet kritiseret fra flere sider, fordi en stor del af pressecheferne har bånd til Socialdemokratiet.

Venstre har ledt an i kritikken og flere gange gentaget, at det er et brud på traditionen om et politisk neutralt embedsværk.

Men Mette Frederiksen har afvist at stille op til samråd, hvilket i december fik de fem partier Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, De Konservative og Liberal Alliance til i stedet at bede hende møde op til en forespørgselsdebat. Og det blev accepteret.

Det glædede dengang Venstres Sophie Løhde, som nu altså kan se frem til, at Mette Frederiksen møder op 21. februar og "(...) giver en forklaring på kammerateriet, vi er vidne til, med syv af ni nyansatte presse- og kommunikationschefer, der helt tilfældigvis har en særdeles tæt tilknytning til Socialdemokraterne," som Løhde sagde til Jyllands-Posten i december.

Forrige artikel Eksperters bud: Dét bør regeringen gøre for anbragte børn Eksperters bud: Dét bør regeringen gøre for anbragte børn Næste artikel Overblik: Sådan vil regeringen stække terrordømte og fremmedkrigere Overblik: Sådan vil regeringen stække terrordømte og fremmedkrigere