Podcast: Der venter et hæsblæsende efterår med klimaforhandlinger

AJOUR: Hvordan skal landbruget blive klimavenligt? Hvordan kommer der rent faktisk flere elbiler på vejene? Og hvad med den grønne skattereform? De svar skal politikerne forsøge at finde svar på i efteråret. Altingets klimaredaktør sætter fokus på dét i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det er nok af vanskelige klimaforhandlinger at tage fat på i efteråret for regeringen og de folkevalgte klimaordførere på Christiansborg.

Godt nok blev der indgået en klimaaftale lige inden sommeren, hvor man tog de første skridt mod klimamålet om 70 procent reduktion af drivhusgasserne i 2030.

Men der er stadig lang vej i mål. Lige om hjørnet venter sprængfarlige forhandlinger om udskiftning af danskernes benzin- og dieselbiler uden at slå hul i statskassen, klimavenlig landbrug og en grøn skattereform.

Med andre ord er banen kridtet op til en række vanskelige klimaforhandlinger. Det sætter Altingets energi- og klimaredaktør, Morten Øyen, fokus på i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør? Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør? Næste artikel Podcast: En tung EU-kommissær tog ikke corona-restriktionerne seriøst - og nu er han fyret Podcast: En tung EU-kommissær tog ikke corona-restriktionerne seriøst - og nu er han fyret
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.