Podcast: Flere kommuner hæver skatterne – langt færre vil sænke den

AJOUR: Der er ikke lige så meget lyst til at sænke skatterne i kommunerne, som der er til at hæve den. Hvis ikke der bliver fundet en tilsvarende skattelettelse, får alle kommuner en straf. Hvorfor er det så svært at finde lettelserne?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Landets kommuner har fået tilladelse at hæve skatterne med 200 millioner kroner, uden at det vil føre til en individuel straf fra staten.

Dragør, Greve, Roskilde, Stevns, Odense, Esbjerg, Kolding, Holstebro, Randers og Hjørring har fået godkendt skattestigninger.

Men hvis der ikke bliver fundet tilsvarende 200 millioner kroner i skattelettelser blandt andre kommuner, kommer alle landets kommuner til at blive straffet økonomisk på grund af det generelle skatteloft.

Hvordan forsøger kommunerne at finde frem til de skattelettelser, der mangler? Og hvorfor har så få lyst til at sænke skatten?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor kommunalredaktør Kim Rosenkilde er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Nu begynder puslespillet om Sjælsmark for alvor Podcast: Nu begynder puslespillet om Sjælsmark for alvor Næste artikel Podcast: Tonen over for EU er væsentlig hårdere med landets nye statsminister Podcast: Tonen over for EU er væsentlig hårdere med landets nye statsminister
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.