Podcast om mink: Et presset erhverv må lade livet for at stoppe den muterede virus

AJOUR: Minkerhvervet bidrager med mange eksportkroner til den danske stat, men erhvervet har været presset de seneste år i takt med modehusenes ændrede fokus. Hør mere om det og om minks rolle i den aktuelle sundhedskrise i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Midt i et virvar af stemmeoptælling fra det amerikanske valg - og mens en række danske ministre var i corona-karantæne - så kom der endnu en stor nyhed.

Statens Serums Institut oplyste på et pressemøde - hvor ministrene og styrelsernes repræsentanter var med virtuelt - at en muteret udgave af coronavirus er blevet fundet, og årsagen til det var mink.

Derfor skal minkene aflives - og det er et stort eksporterhverv, der dermed bliver hårdt ramt. Hvor stort er det egentlig? Og hvordan så fremtiden ud for det?

Det kan du høre om i dagens udgave af Altinget Ajour - hvor Altingets fødevareredaktør forklarer om den sag. Derudover forklarer Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, om den muterede coronavirus og risikoen for, at corona-vaccinerne bliver virkningsløse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvordan blev USA-valget endnu engang en neglebider? Podcast: Hvordan blev USA-valget endnu engang en neglebider? Næste artikel Podcast: Hvordan i alverden skal Biden samle USA? Podcast: Hvordan i alverden skal Biden samle USA?
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.