Tidligere DF-pressechef får nyt job

NAVNE: Søren Søndergaard forlader Christiansborg, når han efter årsskiftet skal være pressechef hos brancheorganisationen Danske Havne.

Efter mere end 15 år hos Dansk Folkeparti forlader partiets tidligere pressechef Søren Søndergaard Christiansborg.

Han siger dog ikke farvel til pressen.

Fremover skal han nemlig stå i spidsen for Danske Havnes pressehåndtering som brancheorganisationens nye pressechef.

”Jeg er meget glad for, at vi nu får Søren med ombord. Han kan styrke vores indsats med at fortælle om alle de spændende opgaver, havnene løser,” udtaler Danske Havnes administrerende direktør, Tine Kirk Pedersen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Søren kommer også med et stort politisk netværk, som vi glæder os til at gøre brug af til gavn for vores medlemmer og ikke mindst til udviklingen af aktiviteter rundt omkring i havnene.”

Den nye pressechef tiltræder jobbet 1. januar, og han ser frem til at kunne øge opmærksomheden omkring de danske havne:

”Det er en fornøjelse og et privilegium for mig at få lov at arbejde med noget så væsentligt som de danske havne. Deres store betydning er måske lidt overset”, udtaler Søren Søndergaard.

Skal formidle Danske Havnes grønne fortælling
En af de opgaver, som venter på skrivebordet for den nye pressechef efter nytår, er arbejdet med at dele fortællingen om de danske erhvervshavnes rolle i klimadebatten. Udover, at havnene i sig selv skal bidrage til den grønne omstilling, vil Danske Havne fremover arbejde for, at der flyttes mere godstransport fra land til vand, hvilket blandt andet skal løse trængselsproblemer.

”Ikke nok med at havnene sikrer arbejdspladser og vækst – næsten 80 procent af dansk import kommer ind den vej. Desuden bærer havnene også med sig en kultur til de lokalsamfund, de er en del af. Samtidig er strategien om at flytte gods fra veje til vandet fascinerende,” udtaler Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard stoppede i februar som pressechef for Dansk Folkeparti. En post, som havde været hans, lige siden han overtog den fra Søren Espersen (DF) efter folketingsvalget i februar 2005.

Den 57-årige Søndergaard er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus, og før tiden hos Dansk Folkeparti har han blandt andet i en lang årrække arbejdet for Søndagsavisen, hvor han nåede at bestride titlerne redaktionschef, chefredaktør og direktør.

Forrige artikel Morten Løkkegaard bliver næstformand i nyt udvalg i Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard bliver næstformand i nyt udvalg i Europa-Parlamentet Næste artikel Gense myndighedernes coronastatus: Gense myndighedernes coronastatus: "Vi kan både forklare og forsvare nye restriktioner"