Ugens EU-podcast: Farvel til det gamle Europa-Parlament og goddag til valgkampe i 28 lande på én gang

PARLAMENTET#62: Hvad fik parlamentarikerne udrettet i løbet af fem år med krise på krise? Og hvad mislykkedes for dem? Podcasten gør status over den europæiske parlamentsperiode 2014-2019 og skyder gang i en valgserie, hvor vi begynder med at høre om debatterne i Sverige og Polen.

Klik her, og abonnér på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Mens de svenske politikere lover vælgerne, at de vil være ”de nærigste” i hele Den Europæiske Union, så har de polske oppositionspartier slået sig sammen for at true landets EU-kritiske regeringsparti.

Så forskellige er debatterne i to af Danmarks nabolande ved Østersøen, her hvor valgkampene begynder at varme op fire uger før valget til Europa-Parlamentet 23.-26. maj.

I denne uges europæiske podcast kan du høre Teresa Küchler, korrespondent for Svenska Dagbladet og podcaster for Altinget i Sverige, fortælle Thomas Lauritzen om Sveriges debat op til parlamentsvalget.

Vi ringer også til den store avis Gazeta Wyborcza i Warszawa, hvor indlandsredaktør Roman Imielski udlægger nogle af de vigtigste tendenser i Polens valgkamp.

I næste uge tager vi fat i Tyskland og Frankrig, og sådan fortsætter podcasten med at tage pulsen på debatterne i forskellige EU-lande helt frem til europaparlamentsvalget om en måned.

Inden vi når så langt, så gør denne uges udsendelse også status over, hvad det afgående Europa-Parlament har opnået og fået vedtaget af ny lovgivning siden sidste valg i 2014.

Og så kan du høre den fremtrædende britiske politolog Simon Hix, professor ved London School of Economics, levere sin korte og fyndige analyse af udsigten for Storbritanniens EP-valg.

Foreløbig ser det nemlig ud til, at briterne også skal stemme om kandidater til Europa-Parlamentet, selv om landet er på vej ud af Unionen.

 

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Dagens podcast: Derfor vil S stramme donationsreglerne for friskolerne Dagens podcast: Derfor vil S stramme donationsreglerne for friskolerne Næste artikel Dagens podcast: Derfor droppede en splittet regering naturmålene Dagens podcast: Derfor droppede en splittet regering naturmålene