Enhedslisten står uden for aftale om rugemødre: "Vi mener ikke, at vi kan fralægge os ansvaret for aftaler, der er indgået i udlandet"

Langt de fleste partier kunne enes om at sikre klarere rammer for brug af rugemødre, men Enhedslisten mener, at partierne mangler at tage et vigtigt hensyn. Organisationer roser aftalen.

Enhedslistens Victoria Velasquez mener, at aftalepartierne burde have valgt en model, der understreger danske myndigheders ansvar, når det kommer til brug af rugemødre i udlandet.
Enhedslistens Victoria Velasquez mener, at aftalepartierne burde have valgt en model, der understreger danske myndigheders ansvar, når det kommer til brug af rugemødre i udlandet.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Enhedslisten og Dansk Folkeparti valgte som de to eneste partier ikke at skrive under på aftaleteksten, da en bred kreds af partier mandag morgen præsenterede en aftale, der skal sikre klarere regler for danske forældre, der benytter sig af rugemødre.

Med aftalen vil regeringen og mange af Folketingets partier forhindre, at familier, der kommer hjem efter en rugemoraftale i udlandet, ender i et juridisk ingenmandsland.

Enhedslistens socialordfører, Victoria Velasquez, forklarer, at partiet ikke er med, da der udover børnene også er et andet vigtigt hensyn at tage.

0:000:00