Sundhedsministeren: Ansvaret er placeret

NYHED: Det bliver ikke nødvendigt at præcisere, hvem der har ansvaret for genoptræning af hjerneskadede, selvom flere patienter venter på behandling. Det slog Jakob Axel Nielsen fast på et åbent samråd.
Foto: Colourbox.dk
Maria Dalby

Det er alt for slapt at sige, at redskaberne er der, men at der mangler samarbejde, så må du jo understrege over for parterne, at det er mennesker, det drejer sig om, og at der skal gøres noget.

Lise von Seelen
Medlem af Sundhedsudvalget for S
Kommunerne kan godt finde ud af at genoptræne. De mangler bare at blive bedre til at samarbejde med regionerne. Det var sundhedsministerens udmelding på et samråd om genoptræning af hjerneskadede.

Samarbejde mangler
Antallet af genoptræningsplaner steget med 141 pct. Alligevel medgav ministeren, at der er problemer, som skal løses, især når det gælder samarbejdet mellem kommunerne og regionerne.

"Redskaberne er der. Nu skal de bare udnyttes bedre ved bedre samarbejde. Jeg har bedt Sundhedsstyrelsen om at være særlig opmærksom på det her, når sundhedsaftalerne mellem regionerne og kommunerne skal indgås igen," sagde Jakob Axel Nielsen (K).

"Det er alt for slapt at sige, at redskaberne er der, men at der mangler samarbejde, så må du jo understrege over for parterne, at det er mennesker det drejer sig om, og at der skal gøres noget," sagde Lise von Seelen (S), som svar til sundhedsministeren.

Ventetid uacceptabel
Hun havde indkaldt til samrådet, fordi hun mener, at det er et problem at en del patienter er endt med at skulle vente på deres genoptræning, fordi myndighederne ikke har kunnet enes om, hvem der skulle betale for den. Men ministeren så ingen grund til en yderligere præcisering af ansvar. I stedet arbejder han for en opgørelse af ventetiderne.

0:000:00