Dansk Folkeparti svigter de ældre

NYHED: Normalt er DF de ældres parti, men nu mener flere, at de svigter deres kernevælgere, når de går imod en bagatelgrænse på medicin.
DF vil ikke stemme for en bagatelgrænse, der skal give tilskud til flere medicinprodukter end blot det billigste.
DF vil ikke stemme for en bagatelgrænse, der skal give tilskud til flere medicinprodukter end blot det billigste.
Maria Dalby
Fakta

Socialdemokraternes forslag: 

5) Efter nr. 24 indsættes som nyt nummer:

»01). I § 150 indsættes efter stk. 3 som nyt stykke:

»Stk. 4. For lægemidler, der indgår i en tilskudsgruppe, jf. stk. 2, og som har en pris, der ligger inden for en bagatelgrænse i forhold til prisen på lægemidlet med den laveste forbrugerpris i gruppen, udgør tilskudsprisen den af Lægemiddelstyrelsen i henhold til lægemiddellovens § 82 udmeldte forbrugerpris for lægemidlet. Bagatelgrænsen udgør

a) 5 kr. såfremt det billigste lægemiddel i gruppen koster 100 kr. eller derunder

b) 5 pct. af prisen på det billigste lægemiddel, såfremt det billigste lægemiddel i gruppen koster mere end 100 kr., men mindre end 400 kr.

c) 20 kr. såfremt det billigste lægemiddel i gruppen koster 400 kr. eller derover.

Stk. 4 bliver herefter stk. 5.««

[Indførelse af bagatelgrænse for lægemidler, der indgår i en tilskudsgruppe]


Kilde: www.ft.dk
"Det er ærgerligt, hvis DF vælger at stemme imod en bagatelgrænse, for den vil hjælpe de ældre. Det er ellers normalt dem, som DF gerne vil gøre livet lettere for," siger Lise von Seelen (S), der er medlem af sundhedsudvalget.

Men det vælger DF, da deres sundhedsordfører Birthe Skaarup mener, at der allerede er igangsat nok initiativer til at modvirke de uheldige virkninger ved tilskudsreglerne.

"Som opposition kan de selvfølgelig bare sige, at der skal være en sådan grænse, men jeg skal være med til at skaffe pengene, og det kan jeg ikke," siger hun.

Ikke flertal for forslag
Socialdemokraterne vil, at der skal være en bagatelgrænse for medicintilskudsreglerne, som vil kunne begrænse antallet af medicinskift. Sundhedsministeren mener ikke, at en sådan grænse er nødvendig, da patienten selv kan bede om det oprindelige produkt.

0:000:00