DF og S: Flere skal kunne sove ind i døden

ETIK: Sundhedsordførerne fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har givet hinanden håndslag på at sikre, at flere danskere kan hjælpes til at sove ind i døden. Samtidig skal det være nemmere på forhånd sige nej til behandlinger. Venstre er positiv.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ønsker ikke aktiv dødshjælp indført, som man kender det i Holland. Men de vil gerne se om flere danskere kan blive smertelindret så kraftigt, at det fremskynder døden.
Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ønsker ikke aktiv dødshjælp indført, som man kender det i Holland. Men de vil gerne se om flere danskere kan blive smertelindret så kraftigt, at det fremskynder døden.Foto: Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg bliver igen og igen kontaktet af pårørende, der ønsker aktiv dødshjælp indført, fordi deres pårørende led i den sidste tid.

Liselott Blixt
Sundhedsordfører (DF)

Uhelbredeligt syge patienter skal have bedre muligheder for at få medicin, så de sover ind i døden uden smerter. Samtidig skal borgere i fremtiden have bedre muligheder for i god tid at sige nej til livsforlængende behandlinger. Det er kravet fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der nu ønsker handling på området.

”Vi har diskuteret det i årevis, men nu skal der ske noget.” Sådan lyder det samstemmende fra sundhedsordførerne, Liselott Blixt (DF) og Flemming Møller Mortensen (S).

LÆS: Patienter: For svært at sige nej til genoplivning

0:000:00