Klagesager offentliggøres

6/12-05: Afgørelser i klagesager om sundhedspersoner offentliggøres for at give borgere øget indsigt i afgørelser vedrørende sundhedspersoners faglige virksomhed.
Dokumentation
Spørger: Lise von Seelen (S)

Spørgsmål S 1135: Vil ministeren kommentere artiklen fra Altinget.dk af 22. november 2005 omhandlende Lægeforeningens formand Jens Winther Jensens udsagn om, at læger mangler retssikkerhed, når de som nu kommer i ”gabestokken” på internettet?

Svar fra ministeren: Spørgsmålet giver mig anledning til følgende bemærkninger:

Formålet med at offentliggøre afgørelser i klagesager om sundhedspersoner er at give borgerne øgede muligheder for indsigt i afgørelser vedrørende sundhedspersoners faglige virksomhed.

På den måde bidrager ordningen til en større gennemsigtighed i sundhedssektoren og giver borgerne et mere kvalificeret grundlag for at anvende det frie valg inden for sundhedsvæsenet. Offentliggørelsen vil på dette grundlag bidrage til øget behandlingskvalitet.

Endelig vil offentliggørelsesordningen give borgerne indsigt i klageorganernes og tilsynsmyndighedernes arbejde og i baggrunden for vurderingen af sundhedspersoners fejl.


0:000:00