Overlæge taber retsstrid mod Dagens Medicin

FRIKENDT: Landsretten har afgjort, at Dagens Medicin og chefredaktør Kristian Lund ikke brød loven, da han i en leder krævede tre ansatte i Lægemiddelstyrelsen fyret efter Omniscan-sagen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Dømt i byretten, frikendt i landsretten. Sådan er status for Dagens Medicin og chefredaktør Kristian Lund, som var blevet trukket i retten af Foreningen af Speciallæger (FAS) på vegne af overlæge Doris Stenver fra den daværende Lægemiddelstyrelse, skriver Dagens Medicin.

Københavns Byret dømte Dagens Medicin i april 2012 til at betale 25.000 kroner i erstatning til Doris Stenver samt at erkende at have tilsidesat god presseskik ved ikke at lade Doris Stenver komme til orde inden offentliggørelsen af en leder.

I lederen skrev Kristian Lund blandt andet, at Doris Stenver har: "latterliggjort og miskrediteret læger, der indberettede bivirkninger og forventede, at Lægemiddelstyrelsen ville reagere. Hendes magt må være steget hende til hovedet. Hun burde heller ikke kunne overleve denne sag," stod der i lederen med henvisning til, at han mente, at Doris Stenver og to andre ansatte i Lægemiddelstyrelsen skulle fyres.

0:000:00