Parkinsonramte får 12,8 mio. kr. fra satspuljen

KORT NYT: Danske parkinsonramte har fået bevilliget 12,8 millioner kroner til et forsøgsprojekt med specialiserede rehabiliteringstilbud til personer, der er ramt af Parkinsons sygdom.
Fakta

Parkinsons Sygdom er en kronisk og fremadskridende neurologisk sygdom med alvorlige og oftest invaliderende konsekvenser for de sygdomsramte.

Der er i øjeblikket ingen helbredende behandlingsmuligheder, og der er desværre i de fleste tilfælde alvorlige langtidsbivirkninger af den nødvendige symptomdæmpende medicinske behandling.

Sygdommens progression forløber typisk i fire faser, men der er meget stor forskel på, hvor hurtigt og hvor alvorligt sygdomsforløbet udvikler sig for den enkelte. Der er i øjeblikket ca. 7.000 patienter med Parkinsons Sygdom i Danmark, og der diagnosticeres ca. 700 nye tilfælde hvert år.

Parkinsonforeningen er godt tilfredse med de afsluttede satspuljeforhandlinger. Over fire år er der bevilliget i alt 12,8 millioner kroner til et rehabiliteringsprojekt for parkinsonramte.

Rehabiliteringen skal bidrage til, at parkinsonramte under hele sygdomsforløbet får kvalificeret behandling og støtte til at sikre optimale fysiske, psykiske og sociale forhold, så de længst muligt kan leve et så normalt og aktivt liv, som sygdommen tillader.

Rehabilitering har været en mærkesag for Parkinsonforeningen i mange år, og Parkinsonforeningens landsformand, Jorry Højer, er glad for satspuljeaftalens udfald.

"I Parkinsonforeningen er vi intet mindre end lykkelige for, at parkinsonramte nu kommer et stort skridt tættere på at modtage specialiserede behandlingstilbud på samme vilkår, som gælder for en række andre patientgrupper med alvorlige kroniske sygdomme," udtaler Jorry Højer i en pressemeddelelse.

0:000:00