Politikerne skal sætte grænsen

Der er brug for en politisk diskussion af EPJ. Ikke en teknisk, siger Lise von Seelen (S).
Politikerne skal diskutere visioner, ikke teknik.
Politikerne skal diskutere visioner, ikke teknik.
Maria Dalby

Vi skal selvfølgelig tage stilling til, hvem der skal have adgang til hvad. Og der mener vi, at det skal selvfølgelig dem, som har et direkte behandlingsansvar.

Lise von Seelen
MF, Socialdemokraterne
Socialdemokraten Lise von Seelen forstår ikke Dansk Folkeparti. Hun forstår faktisk ikke, hvorfor den politiske forhandling om EPJ kun handler om teknik, og ikke hvad man vil som politikere.

"Jeg forstår ikke, hvorfor det her er kommet som et overraskelsespunkt. Vi skal selvfølgelig tage stilling til, hvem der skal have adgang til hvad. Og der mener vi, at det skal selvfølgelig dem, som har et direkte behandlingsansvar," siger hun.

Gennemgang af teknikken
Sundhedsudvalget skal de næste dage have gennemgang af de tekniske muligheder, men der er intet teknisk til hinder for, at politikerne vælger at begrænse adgangen for nogle faggrupper.

"Man skal blive enig om teknikken. Det handler om at blive enige om, hvilken metode og hvilken standard man vil have," siger Herbert Jessen, partner i Devoteam Consulting, der rådgiver ministeriet i forbindelse med de centrale initiativer i forbindelse med EPJ.

0:000:00