Uddannelse & Kurser

Strategisk borgerinddragelse

Om uddannelsen


LokationAltinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K.

Politikerne efterspørger borgerinddragelse, markante borgerne forlanger det og embedsværket skal forløse forventningerne. Borgerinddragelse kombineret med frisættelse ændrer rollerne mellem politikere og forvaltning og kræver nye kompetencer. Derfor afholder vi hos Altinget et kursus i netop borgerinddragelse.

Kurset henvender sig til dig, som arbejder med inddragelse af borgere, brugere og foreninger. Det kan eksempelvis være som konsulent i et politisk sekretariat eller som fagmedarbejder i et område med mange borgerinteresser.

Efter kurset vil du kunne sætte en tydeligere retning og skabe sammenhæng mellem formålet med inddragelsen, og de målgrupper og metoder, I arbejder med. Du vil få udvidet din redskabskasse med nye metoder og erfaringer, og du vil vide, hvornår du skal bringe de nye redskaber i spil til jeres formål.

Efter kurset …

  • Kan du facilitere beslutningsprocesser, hvor borgerne bidrager til, at politikerne og ledere får et bedre grundlag for at træffe deres beslutninger.
  • Vil du opleve at bruge mere tid på konstruktiv borgerdialog tidligt i processen og mindre tid på frustrerende borgere på bagkanten af processerne.
  • Kan du i højere grad bruges som sparringspartner af dine kollegaer og politikere i flere forskellige former for borgerinddragelse.

Kursusleder

Maria StenoTidligere spidskandidat, Lokallisten Rudersdal

Maria Steno er selvstændig rådgiver med fokus på kommuner og medlemsorganisationer, som ønsker at inddrage flere i den politiske proces. Inddragelse har været den røde tråd i Maria Stenos karriere som rådgiver og direktør i kommunikationsbranchen og som aktiv lokalpolitiker i 20 år for en Lokalliste. Maria beskæftiger sig med borgerinddragelse fra flere vinkler og har erfaring med undervisning og rådgivning af både politikere, embedsmænd, foreninger og borgergrupper. Derudover er Maria Steno ass. partner til Citizenlab, som er en platform til digital borgerinddragelse.

Gæst

Hans MogensenKommunikationschef, Silkeborg Kommune

Hans Mogensen, forfatter til den anmelderroste bog ”Markante borgere – Viden og værktøjer til færre frustrationer.” Hans Mogensen er kommunikationschef i Silkeborg kommune. Han har været ansat i det offentlige i mere end 20 år og har fra første parket oplevet mødet mellem borgeren og systemet. Hans Mogensen er uddannet journalist og har en master i offentlig ledelse.

Ann Sofie OrthBorgmester (K), Rudersdal Kommune, medlem af Konservatives hovedbestyrelse

Ann Sofie Ohrt er borgmester i Rudersdal kommune. Hun vil fortælle om borgerinddragelsens betydning for samspillet mellem politikere og embedsmænd.

Lisbeth KnudsenStrategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras

Lisbeth Knudsen er strategisk direktør for Altinget og Mandag Morgen samt tidligere medlem af Demokratikommissionen. Hun vil fortælle om borgerinddragelsens bidrag og betydning for demokratiet.

Frank E. AndersenFhv. kommunaldirektør, Slagelse og Gentofte

Frank E. Andersen er tidligere kommunaldirektør i Gentofte og Slagelse med erfaring fra markante forandringer af den offentlige sektor, herunder “Gentofte-modellen”. Partner i virksomhederne Bloom Institute og Børnebasen, der fokuserer på bedre livskvalitet for børn/unge og medarbejdere/ledere, samt ejer af FrankAdvice, der arbejder med ledelses- og organisationsudvikling.

Laila KildesgaardEkspert i grøn omstilling og lokal udvikling. Bestyrelsen i EWII, Trefor El Net Øst, DBC Digital, Gate 21, CRT og Det Københavnske Teatersamarbejde.

Laila Kildesgaard rådgiver i koblingen mellem grøn omstilling og lokal udvikling – det kræver borgerinddragelse. Laila trækker på erfaring som leder og topleder i nogle de største politisk ledede organisationer; Folketinget, Undervisningsministeriet, Dansk Metal, 3F, 3 forskellige kommuner og KL.

Ruth GøjsenChef for Organisation og Læring, DeltagerDanmark

Ruth Gøjsen er chef for organisation og læring hos Deltager Danmark og tidligere konsulent i Komponent, kommunernes udviklingscenter.

Tilmelding

Pris pr. person.
19.995kr. ekskl. moms
Vi kontakter dig inden for 2-3 hverdage.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

28. februar 2024
0:000:00