Hjort: Udflytningspris må vente 14 dage

Claus Hjort Frederiksen (V) til samråd om udflytning af statslige arbejdspladser.

Finansministeren kom ikke nærmere en pris på regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser på et åbent samråd fredag. Det må vente 14 dage.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) var fredag kaldt i samråd om prisen på regeringens plan om udflytningen af statslige arbejdspladser.

Samrådet kommer efter flere mediers forgæves forsøg på at få aktindsigt i prisen. Hverken Folketing eller offentlighed blev dog markant klogere efter samrådet, det må vente 14 dage ifølge finansministeren.  

Men spørgerne stillede sig ikke umiddelbart tilfredse, og spørgelysten blev ved med at dreje sig om prisen. 

Finansministeriet sidder lige nu og regner på det samlede beløb efter de enkelte ressortministeriers indmeldinger tidligere på måneden. Og det er ikke så enkelt som blot at lægge nogle tal sammen, måtte man forstå på finansministeren.

"Det er jo ikke, som Henning Hyllested antyder, sådan, at man bare skal samle tallene ind og lægge dem sammen – det tror jeg selv, Finansministeriet kunne klare i løbet af ret kort tid. Måske to timer en fredag eftermiddag," sagde finansministeren.

Claus Hjort Frederiksen understregede desuden, at der var tale om en politisk beslutning.

"Der er jo ikke lavet egentlige beregninger på det her. Det har ikke været muligt. Det ville forudsætte, at man ved, hvilken bygning man flyttede ind i, hvad skal der gøres ved den osv. Så da vi traf beslutningen – så var det en ren politisk beslutning. Vi afsatte 400 millioner kroner efter bedste mands bedste skøn," lød det.

 

 

 

 

Forrige artikel Udflytning: Det er op til de enkelte ministre Udflytning: Det er op til de enkelte ministre
Forsyningstilsynet kæmper med at rekruttere ansatte

Forsyningstilsynet kæmper med at rekruttere ansatte

UBESAT: Forsyningstilsynet har store kvaler med at få besat stillinger med særligt økonomer og jurister, og det vil også ramme andre. De to faggrupper er ved at være en generel mangelvare på arbejdsmarkedet, fortæller Djøf.