Miljøstyrelsen får ny vicedirektør: ”Det er lidt af en drømmestilling”

NAVNE: 47-årige Christian Bruhn Rieper er ansat som ny vicedirektør i Miljøstyrelsen. Han kommer fra en tilsvarende stilling i Region Hovedstaden.

Foto: Miljøstyrelsen
Hjalte T. H. Kragesteen

Efter et visit i den regionale verden vender Christian Bruhn Rieper nu hjem til noget, han kender godt: statsadministrationen.

Fra 1. januar er han nemlig ny vicedirektør i Miljøstyrelsen.

”Jeg brænder for at skabe et grønnere og mere bæredygtigt samfund. For mig er stillingen i Miljøstyrelsen derfor lidt af en drømmestilling. Stillingen samler ikke bare mange af de fagområder, jeg har haft erfaring med indtil nu, men den lægger også op til yderligere udvikling for mig inden for naturområdet, hvilket jeg synes er et stort plus,” siger han i en pressemeddelelse.

Godt nok kommer han fra en stilling som vicedirektør i Region Hovedstaden, men det er i særdeleshed i staten, at Christian Bruhn Rieper har brugt sin energi. Når han altså ikke er ude at løbe lange ture i naturen, hvilket han sætter stor pris på. Christian Bruhn Rieper er opfostret i Erhvervsministeriet – hvor mere end ti år er gået med forskellige job i både departementet og i Erhvervstyrelsen.

Det betyder dog ikke, at miljøområdet er nyt land for den nye chef. Slet ikke. I Region Hovedstaden har Christian Bruhn Rieper haft rollen som miljø- og udviklingsdirektør – blandt andet med ansvar for at håndtere jord- og grundvandsforurening.

God indsigt i miljøområdet
Og Miljø- og Fødevareministeriet er heller ikke nyt for ham. Mellem afslutningen på arbejdet i Erhvervsstyrelsen i 2013, til han i 2016 begyndte opgaverne i Region Hovedstaden, var han chef for Koncern Økonomi i Miljø- og Fødevareministeriets departement.

”Med Christian får vi en vicedirektør, som rummer de kvaliteter, vi har ledt efter, dvs. ledelseserfaring på direktionsniveau, overordnede forvaltningsmæssige kompetencer samt en god indsigt i ministerområdet, ikke mindst på Miljøstyrelsens område,” siger miljøstyrelsens direktør Lars Hindkjær om sit valg af den nye vicedirektør.

I Miljøstyrelsen får Christian Bruhn Rieper ansvaret for naturbeskyttelse, virksomhedsregulering og cirkulærøkonomi.

Siden det blev besluttet at udflytte Miljøstyrelsen, har vicedirektør Hans Christian Karsten forladt butikken og har nu fået job i Københavns Kommune.

0:000:00