Inflation og en stærk dollar tvinger organisationer til at skære i hjælpen til verdens fattigste

Danske nødhjælpsorganisationer kigger deres budgetter igennem med et tættekam, fordi de er ramt af inflation og en stærk dollarkurs. Organisationerne efterlyser politisk handling.

Inflation og en stærk dollar udhuler en række danske ngo'ers pengekasser, så der bliver færre penge til at hjælpe i eksempelvis tørkeramte områder i Sahel-regionen. 
Inflation og en stærk dollar udhuler en række danske ngo'ers pengekasser, så der bliver færre penge til at hjælpe i eksempelvis tørkeramte områder i Sahel-regionen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af Mads Thunestvedt

I Zimbabwes anden største by, Bulawayo, har 15.000 mennesker, der kæmper med tørke og fattigdom, fået fjernet to måneders kontantudbetalinger. 

Det er en af de benhårde beslutninger, som Folkekirkens Nødhjælp har måtte træffe, fordi deres pengekassen er blevet udhulet af både galopperende inflation på verdensplan og en meget stærk dollar. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024