Løkke afventer stævning fra ngo'er: "Vi er helt inden for linjerne"

Fire ngo’er har lagt sag an mod Danmark for brud på de internationale regler for våbenhandel. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) forholder sig afventende til sagsanlægget og forventer ikke, at nogen spilleregler er overtrådt.

Palæstinensere i kø til nødhjælp i Rafah, Gaza 12. marts 2024. Israel har planer om et landangreb i området.
Palæstinensere i kø til nødhjælp i Rafah, Gaza 12. marts 2024. Israel har planer om et landangreb i området.Foto: Fatima Shbair/AP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Fire fremtrædende organisationer mener, der er risiko for, at Danmark overtræder de internationale regler for våbenhandel ved at eksportere våben og militært udstyr til Israel, som risikerer at blive brugt til at begå forbrydelser mod civile i Gaza.

Hvis der er hold i anklagerne, vil det være en overtrædelse af de internationale regler for våbenhandel, fordi Danmark indirekte kan være medskyldig i krigsforbrydelser og folkedrab.

Det mener Oxfam Danmark, Amnesty International Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og den palæstinensiske menneskerettighedsorganisation Al-Haq, som vil lægge sag an mod Rigspolitiet og Udenrigsministeriet for at få stoppet dansk våbeneksport til Israel.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024