Debat

Nyt panel stiller skarpt på velfærdsteknologi i Nordamerika

DEBAT: Paneldebatten på Altinget: velfærdsteknologi vil i den kommende tid sætte fokus på USA’s og Canadas erfaringer i arbejdet med velfærdsteknologi. Mød hele panelet her.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Danmark fremhæves ofte som et af de lande, der er kommet længst på velfærdsteknologiområdet. Blandt andet på grund af vores CPR-register, som på sundhedsområdet har åbnet op for projekter og synergier, som i andre lande ikke ville være mulige.

Men det betyder ikke, at vi ikke skal orientere os mod resten af verden. Altinget: velfærdsteknologi sætter derfor fokus på internationale erfaringer i arbejdet med velfærdsteknologi de kommende måneder.

Hvad kendetegner debatten om velfærdsteknologi i andre lande, og hvor er der potentiale for danske løsninger? Hvor er der muligheder, og hvor er der barrierer? 

De to foregående debatrunder har sat fokus på Latinamerika og Europa. I den kommende tid bevæger vi os tilbage over Atlanten og sætter fokus på velfærdsteknologien i USA og Canada.

Vi glæder os til en spændende debat!

Mød det samlede debatpanel her:

Paul Grundy
Global direktør for Health Care Transformation i IBM. Paul Grundy er kendt som "godfatheren" af Patient Centered Medical Home. Han er medlem af det amerikanske Institute of Medicine og har modtaget National Committee for Quality Assurances (NCQA) Quality Award. Paul Grundy er desuden tidligere seniordiplomat i det amerikanske udenrigsministerium. Han har en kandidatgrad i Public Health fra University of California Berkeley og er postdoc fra Johns Hopkins University i Occupational Health in the International Environment.

Erik Yves J. Landriault
Trade Advisor ved Eksportrådet i Canada. Erik Yves J. Laundriault rådgiver danske virksomheder, der vil skabe forretning i Canada inden for sundhedsområdet. Han har en bred erfaring fra det canadiske sundheds- og innovationssystem, og hjælper virksomheder med markedsstrategier, PR og kommercialiseringen af innovative sundhedsløsninger. Erik Yves J. Laundriault har tidligere arbejdet som projektleder for kliniske programmer ved Ontario Renal Network. Han er desuden formand i Access Alliance Multicultural Health and Community Services bestyrelse. Han har en kandidatgrad i International Health Management fra Imperial College London.

Mikkel Skovborg
Attaché ved Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, USA. Mikkel Skovborg er udsendt af Forsknings-og Innovationstyrelsen til USA og arbejder for at udvikle samarbejdet mellem Danmark og USA inden for uddannelse, forskning og innovation. Han er cand.scient.pol og har tidligere arbejdet som afdelingschef i konsulenthuset DAMVAD samt som udviklingschef i tænketanken DEA.

Anders Lindskov Jensen
Commercial Advisor ved Eksportrådet i USA. Anders Lindskov Jensen har en finansiel baggrund med erfaring fra en investeringsbank i Danmark. Anders Lindskov Jensen hjælper til dagligt en bred vifte af danske virksomheder inden for sundhedssektoren med at skabe og udvikle deres forretning i USA. Han er uddannet fra Handelshøjskolen i København.

Anne Mette Bang
Trusted Advisor i Adding Edge ApS. Anne Mette Bang har mere end 15 års erfaring fra sundhedsområdet, både fra den private og den offentlige sektor. Tidligere har hun været ansat som senior projektleder hos Healthcare Denmark. Anne Mette Bang har desuden været ansat i Udenrigsministeriet, hvor hendes rolle var at tiltrække og støtte internationale virksomheder i Danmark. Hendes fokusområder var e-Health og sundheds-it generelt. Hun er cand. scient. adm. fra Ålborg Universitet og har desuden en MA i internationale studier fra Warwick, UK.

Hans Erik Henriksen
Direktør for det offentlig-private partnerskab Healthcare Denmark. Hans Erik Henriksen har tidligere været Business Development Manager for CompuGroup Medical Denmark A/S. Fra 2008-2012 var han direktør for sundheds-it virksomheden Cetrea. I 2012 var han desuden medlem af regeringens Vækstteam for Sundheds- og Velfærdsløsninger. Han har en erhvervsøkonomisk grunduddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00