Debat

Nyt debatpanel stiller skarpt på velfærdsteknologi i Europa

DEBAT: Paneldebatten på Altinget : velfærdsteknologi vil i den kommende tid sætte fokus på europæiske erfaringer i arbejdet med velfærdsteknologi. Mød hele panelet her.

Et nyt debatpanel sætter fokus på velfærdsteknologi i Europa.
Et nyt debatpanel sætter fokus på velfærdsteknologi i Europa.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Danmark fremhæves ofte som et af de lande, der er kommet længst på velfærdsteknologiområdet. Blandt andet på grund af vores CPR-register, som på sundhedsområdet har åbnet op for projekter og synergier, som i andre lande ikke ville være mulige.

Men det betyder ikke, at vi ikke skal orientere os mod resten af verden. Altinget : velfærdsteknologi sætter derfor fokus på internationale erfaringer i arbejdet med velfærdsteknologi de kommende måneder.

Hvad kendetegner debatten om velfærdsteknologi i andre lande, og hvor er der potentiale for dansk eksport? Hvor er der muligheder, og hvor er der barrierer? 

Første debatrunde, der handlede om Latinamerika, er netop slut. I den kommende tid bevæger vi os tilbage over Atlantanten og sætter fokus på Europa.

Vi glæder os til en spændende debat!

Mød det samlede debatpanel her:

Jakob Rehof
Professor og leder af Fraunhofer Institut für Software und Systemtechnik i Dortmund, Tyskland og formand for Software Engineering, Technical University Dortmund Faculty of Computer Science. Jakob Rehof har en p.hd. i computervidenskab og matematik fra Københavns Universitet. Han har tidligere været gæsteforsker ved Stanford University, USA. Han er desuden en af Healthcare Denmarks sundhedsambassadører, der skal udbrede kendskabet til dansk sundhedsekspertise i udlandet.

Gert Jan Gelderblom og Edith Hagedoren
Henholdsvis seniorforsker og forsker ved Zuyd University of Applied Sciences. Gert Jan Gelderblom er ph.d. i psykologi og industriel design-ingeniørvidenskab. Han er programleder for The Expertise Centre for Innovative Care and Technology (EIZT). Han er desuden kommende formand for Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe (AAATE) og chefredaktør på tidsskriftet Technology and Disability. Edith Hagedoren er bachelor i erhvervsterapi. Hun har beskæftiget sig med velfærdsteknologi i de sidste 20 år og var blandt andet ansvarlig for den hollandske velfærdsteknologi-database, Hulpmiddelenwijzer.

Jens Alsbirk og Anette Damgaard
Henholdsvis underdirektør for Dansk Erhvervs EU og International Afdeling og sundhedspolitisk chef i Dansk Erhverv. Jens Alsbirk har en baggrund fra Udenrigsministeriet, hvor han har beklædt forskellige ledelsesposter, blandt andet som generalkonsul i Guangzhou, Sydkina. Derudover har Jens Alsbirk arbejdet med internationaliseringsrådgivning og global myndighedspåvirkning i Dansk Industri og Vestas. Han er uddannet cand.mag i Østeuropastudier. Anette Damgaard har en baggrund som direktør for sundhedsområderne i PFA Pension og Skandia Norden, og hun har også siddet i bestyrelsen på privathospitalet Aleris-Hamlet og behandlingsstedet Majorgården og er nu bestyrelsesmedlem i Healthcare DENMARK. Hun er uddannet cand.jur.

Claus Duedal Pedersen
Chefkonsulent ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, Sektionen for LEAN & Innovation, Afdelingen for Driftsoptimering & IT (DoIT) i Region Syddanmark. Claus Duedal Pedersen har de sidste 12 år arbejdet med udvikling og implementering af it-løsninger til sundhedsvæsnet i internationale projekter. Siden 2002 har han først i MedCom, siden på Odense Universitetshospital, været leder af en lang række EU-projekter, der har haft til formål at udvikle sundhedsvæsenets anvendelse af internet-teknologien og telemedicinske løsninger.

Hans Erik Henriksen
Direktør for det offentlig-private partnerskab Healthcare Denmark. Hans Erik Henriksen har tidligere været Business Development Manager for CompuGroup Medical Denmark A/S. Fra 2008-2012 var han direktør for sundheds-it virksomheden Cetrea. I 2012 var han desuden medlem af regeringens Vækstteam for Sundheds- og Velfærdsløsninger. Han har en erhvervsøkonomisk grunduddannelse.

Claus B. Nielsen
Erhvervsudviklingsleder i forsknings- og teknologiorganisationen DELTA, hvor han arbejder med sundheds- og velfærdsteknologi. Claus B. Nielsen har stået i spidsen for en række nationale projekter i sundheds- og ældresektoren i forbindelse med udvikling og implementering af ICT og mobile løsninger. Claus B. Nielsen er involveret i flere internationale rådgivnings- og programkomiteer og har været den del af en række EU-projekter inden for e-sundhed, telemedicin og Ambient Assisted Living (AAL). Han er formand for Continua Health Alliance Europe.

Dorthea Damkjær
Chefkonsulent inden for sundhed og velfærd i Eksportrådet, Udenrigsministeriet. Hun er uddannet cand.scient.pol ved Aarhus Universitet og har en M.sc i Public Policy and Administration fra London School of Economics.

Heleen Riper
P.hd. og adjungeret professor, Telepsykiatrisk Center og Klinisk Institut, SDU. Heleen har gennem sin karriere forsket i udvikling og implementering af forskellige behandlingsformer med udgangspunkt i nye digitale medier. Hun har blandt andet forsket i brugen af internetbehandling hos patienter med depression, angst og alkoholproblemer. Heleen Riper holder sin tiltrædelsesforelæsning på Klinisk Institut på Syddansk Universitet i begyndelsen af det nye år. Allerede inden kan hun dog opleves som en af hovedtalerne i forbindelse med Psykiatriens Forskningsdag i Region Syddanmark, som afholdes 1. december.

Nikolaj Helm Petersen
Vicekonsul og innovationssattaché ved Innovation Centre Denmark i München, Tyskland. Nikolaj Helm Petersen har i de sidste mange år arbejdet med forskning og innovation i blandt andet Uddannelses- og Forskningsministeriet, Europa-Kommissionen og Videnskabsministeriet.

Ivan Kjær Lauridsen
Velfærdsteknologischef i Aarhus Kommune og formand for partnerskab for velfærdsinnovation, Business Region Aarhus. Ivan Kjær Lauridsen er tidligere kontorchef i Sundhed- og Omsorgsstaben i Aarhus Kommune. Han er Master of Public Management fra Syddansk Univeristet og har en HD i organisation og ledelse fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Evert-Jan Hoogerwerf og Andreas Richter 
Henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem for Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe (AAATE), som er en tværfaglig pan-europæisk organisation, der beskæftiger sig med alle aspekter af velfærdsteknologi. Evert-Jan Hoogerwerf arbejder for The Assistive Technology Team of AIAS Bologna Onlus, Italien. Andreas Richter er projektleder i Sverige for Användningsforum, som er et ekspertforum for informations- og kommunikationsteknologi. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00