Overblik: Arbejdsmarkedet trækker tungt læs på finansloven

BESKÆFTIGELSESOVERBLIK: Justering af overførselsindkomster skal bidrage med over fem milliarder i regeringens finanslovsudspil. Derudover er boligjobordningen og Arbejdstilsynet udtaget til slankekur.

Udenlandske arbejdstagere må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil gøre sig fortjent til danske velfærdsydelser. I hvert fald lægger regeringen op til at indføre optjeningsprincipper på flere ydelser.
Udenlandske arbejdstagere må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil gøre sig fortjent til danske velfærdsydelser. I hvert fald lægger regeringen op til at indføre optjeningsprincipper på flere ydelser.Foto: /ritzau/Janus Engel
Søren Elkrog Friis

Beskæftigelsesområdet er udset til at spille en hovedrolle i regeringens bestræbelser på at få bundlinjen på næste års finanslov til at gå op.

Under overskriften 'justering af overførselsindkomster' vil regeringen finde 5,25 milliarder kroner frem mod 2025. Herudover skal der hentes 2,5 milliarder kroner fra den politiske aftale om flere år på arbejdsmarkedet, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti i juni, ligesom en reserve på én milliard kroner fra aftalen om kontanthjælpsloftet skal indgå i finansieringen af regeringens reformplaner i de kommende år.

Dermed trækker besparelser på ydelser under Beskæftigelsesministeriet en stor del af det økonomiske læs i finanslovsudspillet for 2018.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00