S: Regeringen forlænger usikkerhed om boligskat

BOLIGSKAT: Socialdemokratiet opfordrer regeringen til at få gang i forhandlingerne om boligskat. Langsommelighed skaber usikkerhed for boligejerne, lyder kritikken.

Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen og erhvervsordfører Benny Engelbrecht understregede allerede i november, at der skal landes en skatteaftale, før et nyt vurderingssystem stemmes igennem Folketinget. <br>
Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen og erhvervsordfører Benny Engelbrecht understregede allerede i november, at der skal landes en skatteaftale, før et nyt vurderingssystem stemmes igennem Folketinget.
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang
Fakta
Stram tidsfrist

Sommerferien er den hårde tidsfrist for regeringens forhandlinger om en reform af bolig- og ejendomsskatterne.

I november indgik regeringspartierne en aftale om at et nyt ejendomsvurderingssystem først kan vedtages i Folketinget, når en aftale om bolig- og ejendomsskatterne er på plads. Loven, der skal danne grundlag for de nye vurderinger, skal vedtages inden sommeren 2017, hvis der skal kunne udsendes nye vurderinger i 2019.

Trolden er ude af æsken. Og det er på tide at få den proppet tilbage, lyder det nu fra Socialdemokratiet, som presser på for at få gang i de forhandlinger om bolig- og ejendomsskatterne, som regeringen har stillet i udsigt.

Regeringspartierne og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale indgik en aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem tilbage i november. I samme omgang annoncerede skatteminister Karsten Lauritzen (V), at der skal forhandles videre om, hvordan skatterne på bolig og ejendomme skal skrues sammen.

Siden er der dog ikke sket noget, og det får nu Socialdemokratiets skatteordfører til at kritisere regeringen for at skabe unødig usikkerhed hos boligejerne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00