Debat

EU sælger ikke våben!

REPLIK: Lave K. Broch spørger retorisk i sit indlæg til Altinget.dk, om EU skal sælge våben til diktaturstater. Men han skelner ikke mellem EU og nogle af EU's medlemslande. Det er direkte vildledende, mener MEP Margrete Auken (SF).
Foto: Facebook
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Margrete Auken (SF)
Medlem af Europa-Parlamentet

'Skal EU sælge våben til diktaturstater?' spørger Lave K. Broch (LKB) i Altinget's EU-debat (08. januar).

Nej, selvfølgelig skal EU ikke det! Og heldigvis eksporterer EU ikke så meget som et heksehyl.

Det klæder ikke Folkebevægelsen mod EU eller LKB's argumenter, at de ikke klart skelner mellem EU og nogle af EU's medlemslande. Det forplumrer debatten, ja det er direkte vildledende.

Fakta

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected] 

Hvad forestiller LKB sig, der ville ske med den tyske, franske, italienske eller britiske våbeneksport, hvis ikke EU var der til at holde landene i ørerne med et adfærdskodeks for våbenhandel, der stiller klare krav til, hvem der må eksporteres til? Jeg tør dårligt tænke tanken til ende. Danmarks og andre fredssøgende landes indflydelse ville i hvert fald være væk, alene hensynet til profit ville herske.

LKB bør tværtimod hylde EU's adfærdskodeks, det er et bevis på, at EU er et fredens projekt, og i stedet målrette kritikken mod de lande, der ikke følger reglerne om, at EU's medlemslande kun må eksportere til demokratiske lande, der respekterer menneskerettighederne og hverken er i konflikt med sin befolkning eller sine naboer.

Det bør være en minimumsstandard - også for Folkebevægelsens kampagner.

Margrete Auken (SF)
MEP

Det bør være en minimumsstandard - også for Folkebevægelsens kampagner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrete Auken

MEP (SF), næstformand i Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
cand.theol. (Københavns Uni. 1971), sognepræst emerita

0:000:00