DF støtter flytning af DIIS

FLYTNING: DF tilslutter sig regeringens forslag om at flytte Dansk Institut for Internationale Studier til Aarhus. Regeringen nærmer sig et flertal for loven, der kritiseres skarpt af instituttet selv.

Nu melder Dansk Folkeparti, at partiet støtter regeringens forslag om at flytte DIIS til Aarhus. Dermed bliver det lettere for udenrigsminister Kristian Jensen (V) at finde et flertal for forslaget. <br><br>
Nu melder Dansk Folkeparti, at partiet støtter regeringens forslag om at flytte DIIS til Aarhus. Dermed bliver det lettere for udenrigsminister Kristian Jensen (V) at finde et flertal for forslaget.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Mads Bang

Jeg mener, at man i det universitetsmiljø, der er i Aarhus, kan få fuldt ud det samme udbytte som i København.

Søren Espersen (DF)
Udenrigsordfører
Fakta
Dansk Institut for Internationale Studier
DIIS er en uafhængig, statslig forskningsinstitution, der arbejder med internationale studier. DIIS har cirka 100 ansatte, inklusive forskere og administrative medarbejdere.

Regeringen er på vej med et lovforslag, som skal flytte DIIS til Aarhus. Forslaget er en del af regeringens plan "Bedre Balance" besluttet at flytte cirka 3.900 statslige arbejdspladser ud af hovedstaden. DIIS er den eneste udflytning, som kræver en lovændring at gennemføre.

Regeringens planer om at flytte Dansk Institut for Internationale Studier til Aarhus får nu opbakning fra Dansk Folkeparti, mens flere andre partier stadig ikke har gjort deres stilling op.

I næste uge forventer Udenrigsministeriet at kunne sende den lovændring til Folketinget, som skal tvinge Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, til at flytte til Aarhus senest om to år. Om en lille måned skal forslaget førstebehandles. Allerede nu melder Dansk Folkeparti sin støtte til forslaget.

"Jeg mener, at man i det universitetsmiljø, der er i Aarhus, kan få fuldt ud det samme udbytte som i København," siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00