Flere kvalitetsproblemer på små campusser

SPREDNING: Uddannelser på små campusområder har oftere problemer med kvaliteten end på de centrale institutioner. Til gengæld har små uddannelsessteder bedre kontakt med det omgivende samfund.

På UCN i Thisted håndteres udfordringerne ved at være et lille campus, hvor det er svært at opbygge et stort fagligt miljø, ved at samarbejde med VIA's campus i Viborg.&nbsp; <br><br>
På UCN i Thisted håndteres udfordringerne ved at være et lille campus, hvor det er svært at opbygge et stort fagligt miljø, ved at samarbejde med VIA's campus i Viborg. 

Foto: Pr-foto/Via
Mads Bang
Fakta
Analysen

Akkrediteringsinstitutionen godkender uddannelsers og uddannelsesinstitutioners interne kvalitetskontrol.

Mere end 800 uddannelsesakkrediteringer indgår i datagrundlaget for analysen , som udkommer i dag.

Der er generelt flere problemer med kvaliteten på uddannelsesstedernes små campusser end på de store. Sådan lyder det i en analyse fra Akkrediteringsinstitutionen, som har sammenlignet godt 800 af de sager, som har været igennem kvalitetssikring i institutionen.

”Når vi sammenligner, er der generelt flere kritiske kvalitetsvurderinger på de små campus,” siger Anette Dørge, direktør i Akkrediteringsinstitutionen, som tilføjer, at de mindre campus også har fordele.

”Vi ser at de er bedre til at have en stærk kobling til erhvervslivet og samfundet omkring dem.”

0:000:00