Flertal presser regeringen på løn under praktikforløb

FLERTAL: LA og Konservative gav flertal til SF’s forslag om løn under SU-berettigende praktikforløb. Forliget på området kan stå i vejen for vedtagelse.

Mads Gluud Jørgensen

Der var sent onsdag flertal for at ændre reglerne for løn under SU-berettigende praktikforløb. Flertallet var uden om regeringen og kom fra Liberal Alliance og Konservative.

Beslutningsforslaget var fremsat af SF, som var glade for, at man nu kan ændre på de "åndssvage regler".

"Jeg tror, vi kommer til at arbejde meget mere med at sikre, at de studerende får en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet. Så lad os meget hurtigt få fundet en model, så vi kan få blødt op for de, synes jeg, åndssvage regler," sagde forslagsstiller Jakob Mark (SF).

Forliget kan stå i vejen
Selvom et flertal var for en ændring på området, står SU-forliget i vejen. Det gav støttepartierne udtryk for i Folketingssalen, hvor det ikke er sædvane, at forlig brydes.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) tilkendegav, at regeringen ikke kunne støtte forslaget, da man havde igangsat en kortlægning på området.

SF håber, at man kan lave en ændring i forligskredsen, og regner med, at uddannelses- og forskningsministeren vil indkalde forligskredsen til diskussion af SU-reglerne.

Beslutningsforslaget skal nu til udvalgsbehandling i Uddannelses- og Forskningsudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00