Reaktioner på Kvalitetsudvalgets rapport

REAKTIONER: Kvalitetsudvalget har offentliggjort sin anden delrapport, der sætter fokus på undervisningskvalitet i de videregående uddannelser. Læs aktørernes blandede reaktioner på udvalgets anbefalinger her.

På Københavns Universitet er man overordnet positiv overfor Kvalitetsudvalgets anbefalinger. Dog bekymrer det&nbsp;prorektor Lykke Friis,&nbsp;at udvalget ikke har prioriteret den nuværende mulighed for at blive optaget gennem kvote 2.&nbsp;<br>
På Københavns Universitet er man overordnet positiv overfor Kvalitetsudvalgets anbefalinger. Dog bekymrer det prorektor Lykke Friis, at udvalget ikke har prioriteret den nuværende mulighed for at blive optaget gennem kvote 2. 
Julie Hornstrup Østergaard

 Vi vil fortsat gerne kunne optage de studerende, der ikke havde det let i gymnasiet, men som viser sig at have et særligt talent og stort engagement. Det kan vi ikke, hvis kvote 2 afskaffes. Så er vi nødt til at sætte karakterkrav på de mest søgte uddannelser. 

Lykke Friis
Prorektor for uddannelse, Københavns Universitet

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV)
Kvalitetsudvalgets rapport får en lunken modtagelse fra ATV, der blandt andet er særlig skeptisk overfor udvalgets forslag om at ændre optagelsessystemet til en individuel vurdering og optagelsessamtaler med ansøgerne i de videregående uddannelser.

”Det er fint, at Kvalitetsudvalget vil give mulighed for mere fleksibilitet i den måde, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner optager studerende på. Men det nuværende system med objektive karakterkrav i kvote 1 er forståeligt for alle og sikrer gennemskuelige resultater,” siger Lia Leffland, direktør i ATV, i en pressemeddelelse.

ATV er i forlængelse heraf også imod Kvalitetsudvalgets forslag om at sætte et karakterloft på 7.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00