Regeringen stemt ned om udflytning af DIIS

UDFLYTNING: Der var ikke flertal for udflytningen af DIIS ved torsdagens afstemning i Folketingssalen. Regeringen kritiserede Socialdemokraternes opførsel under lovbehandlingen i Folketinget.

Mads Gluud Jørgensen

Regeringens planer om at flytte institutionen DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier, til Aarhus fra København blev torsdag stemt ned i Folketingssalen. 

Liberal Alliance ville ikke stemme for regeringens forslag om udflytningen, og dermed var der et flertal imod lovforslaget.

Det har længe stået klart, at Liberal Alliance ville stemme imod, og derfor måtte regeringen lede efter et flertal i den modsatte blok. Her har Socialdemokraterne længe været uafklaret omkring spørgsmålet om udflytningen, men partiet besluttede sig altså til slut for at stemme imod forslaget. 

V: Beklagelig opførsel fra S
Det ærgrer regeringen, der mener, at Socialdemokratiets opførsel under behandlingen har været beklagelig.

“Man leder efter dårlige undskyldninger, så man kan sparke det ud, når det kommer til det konkrete," sagde Michael Aastrup Jensen (V).

Socialdemokraterne anerkendte dog ikke den beskyldning.

“Gang på gang har vi støttet regeringens udflytningsplaner, men vi har altid sagt, at der skal være saglig og faglig fornuft i det. Det skal hænge økonomisk sammen, og det er her, det er gået fuldstændig galt for regeringen,” lød det fra Mogens Jensen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00