S åbner for at droppe konkrete mål i udviklingskontrakter

NY UNIVERSITETSLOV: Socialdemokraterne åbner nu for at ændre de nye udviklingskontrakter for universiteterne, så videnskabsministeren kun kan fastsætte overordnede strategiske mål og ikke konkrete mål, sådan som lovforslaget ellers lægger op til.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede

Set i lyset af den kritik, der har været, har vi bedt om et nyt møde med forligspartierne, hvor vi vil drøfte, om der er mulighed for at imødekomme kritikken.

Rasmus Prehn (S)
Forskningsordfører
Universiteterne har skarpt kritiseret, at videnskabsministeren ifølge lovforslaget til den nye universitetslov kan pålægge dem konkrete mål i udviklingskontrakterne.

Ifølge Danske Universiteters høringssvar er der tale om mistillid og detailregulering i modstrid med universitetsevalueringens anbefalinger, når politikerne vil opstille konkrete mål i kontrakterne i stedet for at nøjes med overordnede strategiske mål.

Kritik har gjort indtryk på S
Og nu åbner regeringens forligspartner, Socialdemokraterne, for at droppe formuleringen om konkrete mål i loven og i stedet bruge strategiske mål.

"Set i lyset af den kritik, der har været, har vi bedt om et nyt møde med forligspartierne, hvor vi vil drøfte, om der er mulighed for at imødekomme kritikken," siger forskningsordfører Rasmus Prehn (S).

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00