National klinisk retningslinje for rehabiliterende sundhedsindsatser til patienter med type 2 diabetes

Sundhedsstyrelsen sender en ny national klinisk retningslinje for rehabiliterende sundhedsindsatser til patienter med type 2 diabetes i høring.
Antallet af diabetespatienter i Danmark er fordoblet gennem de sidste 10 år. Mere end 300.000 personer har fået stillet diagnosen, og for størsteparten er der tale om type 2 diabetes. Derudover er der mange, som har diabetes eller forstadier til diabetes uden at vide det. Type 2 diabetes kan medføre en række senkomplikationer såsom hjertekarsygdomme, nervekomplikationer, nyresygdom, tandsygdom og fodsår. 
Den nye kliniske retningslinje giver evidensbaserede anbefalinger for den rehabiliterende sundhedsindsats, der skal forebygge komplikationer og optimere helbredstilstanden for patienter med type 2 diabetes. Retningslinjen forholder sig blandt andet til diætbehandling, fysisk aktivitet og patientuddannelse, og giver derudover anbefalinger for, hvordan samlede rehabiliteringsforløb kan struktureres. 
Retningslinjen skal bidrage til at sikre høj faglig kvalitet i de rehabiliterende sundhedsindsatser, som tilbydes patienter med type 2 diabetes på tværs af landsdele.
Retningslinjen er i høring frem til d. 15. maj 2015.
Kontaktperson: 
Annette Wittrup Schmidt
72 22 76 80

Myndighed: Sundhedsstyrelsen
Type: Vejledning
Høringsfrist: 15-05-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget