Ole Kirks fond

Ole Kirks Fond har støttet Røde Kors’ nødhjælpsindsats i Haiti efter orkanen Matthew med særligt fokus på børn og særligt udsatte børnefamilier.
Efter orkanen Matthew, ramte Haiti den 4. oktober 2016, har landet stået i en dyb humanitær krise. En del steder og byer er næsten helt forsvundet fra landkortet, og der er et stort antal dræbte. Folk har været indkvarteret i midlertidige nødlejre.

Haiti er et af verdens fattigste lande, og over 30.000 mennesker boede, da orkanen ramte, stadig i midlertidige lejre efter det voldsomme jordskælv i 2010 - i boliger, der ikke var egnede til at modstå en orkan af Matthews størrelse. Mere end 300 skoler er ødelagt eller svært beskadigede og det samme gælder madlagre og høstudbytte i mange områder. Mange børn har mistet ejendele heriblandt bøger, uniformer og andet skolemateriale. 

Børn i de påvirkede områder kan opleve at blive adskilt fra deres familie, og er dermed i øget risiko for at blive udsat for vold og misbrug. De områder, der er blevet hårdest ramt af orkanen har i forvejen de højeste prævalenser af børn, der lever i splittede familier, børn, der ikke bor hos deres forældre samt børn, der er udsat for vold og misbrug.

Siden orkanen ramte Haiti har flere end 3.000 Røde Kors frivillige i det lokale Røde Kors selskab hjulpet med at evakuere indbyggere og sikre lægehjælp, rent drikkevand og husly til de børnefamilier, der er ramt af ødelæggelserne, og vi hjælper fortsat der, hvor behovet er størst.

Ole Kirks Fond har valgt at støtte vores humanitære indsats i Haiti, hvilket bl.a. har betydet at denne støtte har bidraget afgørende til vores mulighed for at yde den nødvendige, akutte hjælp i Haiti, hvor behovet, især blandt særligt udsatte børnefamilier har været stort.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget